ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται 13η σύνταξη για χιλιάδες δικαιούχους: Δείτε εάν σας αφορά

Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

Αλλαγές στα ποσά που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, προαναγγέλλουν στελέχη του ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, συνδυαστικά η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και η ονομαστική αύξηση θα βγάζει μία μηνιαία σύνταξη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, κάποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν ένα μηνιαίο ποσό αύξησης τέτοιο που αθροιζόμενο ετησίως θα βγάζει μια σημαντική ενίσχυση.

«Για πρώτη φορά από 1/1/2023 θα ξεπαγώσουν οι αυξήσεις στις συντάξεις» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ, αναφέροντας πως ο Φορέας έχει συστήσει μια επιτροπή που υπολογίζει πόσοι θα επωφεληθούν από τις αυξήσεις του χρόνου. «Αναλόγως της αύξησης θα δούμε και πόσοι θα υπερκαλύψουν την προσωπική διαφορά» τόνισε.

Από το 2023 καταργείται και η εισφορά αλληλεγγύης που αφορά συνταξιούχους με εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο, ενώ μια τρίτη αύξηση αφορά περίπου 150.000 παλαιούς συνταξιούχους που περιμένουν την 4η ετήσια αύξηση από τον επανυπολογισμό του νόμου Βρούτση.

Ένα μεγάλο πλήθος συνταξιούχων θα δουν διπλές αυξήσεις από το 2023 και ένα μικρότερο πλήθος θα δουν τριπλές αυξήσεις. Άρα έχουμε υπολογίσει πως κάποιες κατηγορίες μπορούν να δουν στην πράξη την 13η σύνταξη να επανέρχεται σε αυτούς, όπως για π.χ. συνταξιούχοι που αμείβονται με 750 ευρώ».

Για παράδειγμα, ανέφερε, συνταξιούχοι των 750 ευρώ (που είναι η μέση σύνταξη) με ένα υποθετικό σενάριο ότι οι αυξήσεις θα κυμανθούν στο 6,5% με 7%, αυτομάτως θα εισπράξουν 600 με 630 ευρώ, αν συνυπολογιστεί και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αγγίζοντας στην ουσία τα επίπεδα μιας 13ης σύνταξης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact