ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έρχεται» νέα πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης

Στις 29 Απριλίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επόμενη πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Πριν από δύο μήνες και πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου έγινε η καταβολή για το επίδομα θέρμανσης, σε 457.742 δικαιούχους για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 και η αίτηση καταχωρήθηκε έως τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Το επίδομα θέρμανσης μπορoύσε να γίνει στο myΘέρμανση. Από το myΘέρμανση, μπορούσαν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης πληρωμή: Γίνεται σε δόσεις, αναλόγως του πότε θα καταχωριστούν τα τιμολόγια.

Για τα καύσιμα όπως το υγραέριο, τα καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Για το φυσικό αέριο είναι διαφορετικά μιας και μπορούν να καταχωρηθούν έως την 31η Μάϊου 2022.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης;

Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανση τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) είναι δικαιούχοι για την πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης.

Επίδομα θέρμανσης θα πάρουν και όσοι μένουν στις κύριες κατοικίες τους είτε αυτές μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Επίδομα θέρμανσης θα πάρουν και όσοι καίνε καυσόξυλα ή πέλετ με την προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων.

Πότε θα γίνει η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης;

Η τελευταία πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης για τους δικαιούχους, για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως την 31η Μαρτίου 2022, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου.

Πως υπολογίζεται

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
H βάση υπολογισμού του επιδόματος ανέρχεται στα 300 ευρώ (αυτό το ποσό πολλαπλασιάζεται με τις βαθμοημέρες, που αποτελούν έναν συντελεστή που κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος της περιοχής), ενώ το ελάχιστο επίδομα είναι 100 ευρώ και το μέγιστο επίδομα αυξάνεται στα 750 ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact