ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται συνταγογράφηση φαρμάκων με SMS

«Εντός ολίγων ημερών θα έχει αναρτηθεί στην πλατφόρμα η υπηρεσία για άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων», αποκάλυψε στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χαζή και τη Λίδα Μπόλα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπεύθυνος για τη λειτουργία της πλατφόρμας Forma.gov.gr, που ήρθε μεν εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο θα μείνει για πάντα.

Ο κ. Πιερρακάκης αποκάλυψε ότι εντός ολίγων ημερών θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα η υπηρεσία «άυλης συνταγογράφησης» για φάρμακα που αφορούν μόνιμες θεραπείες, π.χ. χάπια πίεσης: Θα γίνεται η αίτηση στην πλατφόρμα και κατόπιν πιστοποίησης, ο ασθενής θα λαμβάνει από τον γιατρό μέιλ ή sms στον ασθενή και με αυτό θα εκτελείται στο φαρμακείο η συνταγή. Θα αφορά τις επαναλαμβανόμενες θεραπείες και η πλατφόρμα θα λέγεται ehealth.gov.gr».

Οι πολίτες προτιμούν να στέλνουν sms για να μετακινηθούν, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, κάτι που αποδεικνύεται από τα στοιχεία: Εστάλησαν 4,4 εκατ. sms σε τέσσερις ημέρες.

«Το σύστημα δουλεύει και είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε υλοποιήσει κάτι τέτοιο (sms). Είναι απλό και το εμπιστεύονται πιο πολύ οι πολίτες από το χαρτί», τόνισε ο υπουργός.

Αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε: «Τώρα βοηθάμε το υπουργείο Παιδείας για να κινηθεί πιο γρήγορα η πλατφόρμα. Γενικότερα, πάμε να λύσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην Ελλάδα, με συστήματα 10 και 15 ετών».

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, είπε: «Φτιάξαμε το Gov.gr. Μαζεύτηκαν όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Προσθέσαμε τις δύο πιο δημοφιλείς, εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση. Γίνεται από το σπίτι και έρχεται στο κινητό μας».

Όπως είπε, είναι σε λειτουργία η «ηλεκτρονική υπογραφή» που αφορά τους υπουργούς, ενώ δύο έργα είναι σε εκκρεμότητα: το ένα αφορά τις υπογραφές εγγράφων συνολικά του Δημοσίου και το δεύτερο τις επιχειρήσεις (200.000 υπογραφές).

Τέλος, ερωτηθείς γιατί στο έγγραφο με τους λόγους μετακίνησης των πολιτών δεν έχει προβλεφθεί ο… έρωτας, δηλαδή κάποιος που θέλει να συναντήσει τον σύντροφό του, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε χαριτολογώντας: «Θα δοκιμαστούν πολλές σχέσεις….».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact