ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται €3,9 δισ. τον Ιούλιο στην Ελλάδα

Τι είπε ο Θ. Σκυλακάκης για την ανάκαμψη της οικονομίας

Για το “πράσινο φως” στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης της Οικονομίας “Ελλάδα 2.0” μίλησε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, εξηγώντας πότε αναμένονται τα πρώτα χρήματα στην Ελλάδα, πώς αναμένονται να δημιουργηθούν ποιοτικές νέες θέσεις εργασίας, ενώ απάντησε στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι “μένουν εκτός οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

«Τα πρώτα χρήματα θα έρθουν τον Ιούλιο, αν όλα πάνε καλά. Τέλη Ιουλίου είναι ο στόχος μας. Είναι περίπου 7,5 δισ. ευρώ συνολικά φέτος που θα έρθουν. Τα πρώτα 3,9 δισεκατομμύρια είναι τον Ιούλιο», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Διευκρίνισε πως «θα δαπανήσουμε από αυτά, περίπου 1,6 δισ. ευρώ. Μεγάλη έμφαση θα είναι στην κατάρτιση, στις δεξιότητες, στα προγράμματα “Εξοικονομώ”, στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του Κράτους και σε κάποια μεγάλα έργα υποδομής που ξεκινούν άμεσα.»

«Το σχέδιο ανάκαμψης έχει σαν στόχο το “Ελλάδα 2.0” να πάει κατά κύριο λόγο σε ιδιωτικές επενδύσεις που δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας», επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης, εξηγώντας πως «ένας δρόμος μπορεί έμμεσα να δημιουργήσει κάποιες νέες θέσεις εργασίας, αλλά πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια έχει μία επένδυση που τελειώνει, υλοποιείται… ένα ξενοδοχείο, ένα εργοστάσιο, ένα μεγάλο έργο ενέργειας… και αφήνει άμεσα καλές νέες θέσεις εργασίας.»

Όπως είπε, «Μιλάμε, τώρα, για έναν στόχο κινητοποίησης 59 δισ. επενδυτικών πόρων, από τα οποία περίπου 45-46 δισ. ευρώ θα είναι τέτοιου είδους επενδύσεις, που θα αφήνουν νέες θέσεις εργασίας. Εξ και η Τράπεζα της Ελλάδος έχει προβλέψει 180.000-200.000 νέες θέσεις εργασίας, μόνιμες, καλής ποιότητας, στο τέλος του προγράμματος.»

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι το σχέδιο αφήνει… εκτός τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είπε πως η αντιπολίτευση δεν έχει ελέγξει καθόλου το πρόγραμμα.

Ανέφερε ότι «Έχουμε 1,5 δις ευρώ σε επιδοτήσεις, αποκλειστικά σχεδόν για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Και στο κομμάτι των δανείων, που είναι πολύ μικρότερη η επιδότηση γιατί είναι μόνο στο επιτόκιο, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – αυτές που έχουν ή αυτές που θα αποκτήσουν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια τραπεζικό προφίλ – έχουν ένα σαφές πλεονέκτημα.

Ότι σήμερα δανείζονται με 4%-7% μια μικρομεσαία επιχείρηση, συνεπώς από το μηδενικό επιτόκιο που θα είναι το δάνειο, θα έχει πολύ μεγαλύτερο όφελος από μία μεγάλη, που δανείζεται με 1%-2%.»

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact