ΚΟΣΜΟΣ

Εργαζόμενοι βρέθηκαν παγιδευμένοι σε παράνομο εργαστήριο τσιγάρων στα έγκατα της γης

Ο χώρος καταστράφηκε ολοσχερώς – Βρισκόταν κρυμμένο σε έναν λαβύρινθο από σήραγγες στην επαρχία της Μάλαγας

Μία τεράστια παράνομη επιχείρηση παρασκευής 3.500 τσιγάρων την ώρα ανακαλύφθηκε στα έγκατα της γης σε μία ορεινή κοινότητα της Ισπανίας από την αστυνομία, η οποία διέσωσε κι έξι εργαζόμενους που είχαν παγιδευθεί στο υπόγειο μετά τη σύλληψη των εγκεφάλων της επιχείρησης, οι οποίοι φρόντιζαν για την τροφοδοσία του εργαστηρίου με αέρα.

Το παράνομο εργαστήριο, που διέθετε προηγμένα μηχανήματα με τα οποία μπορούσαν να παρασκευαστούν έως και 3.500 τσιγάρα ανά ώρα, βρισκόταν κρυμμένο σε έναν λαβύρινθο από σήραγγες, κάτω από έναν στάβλο σε κοινότητα της επαρχίας της Μάλαγας, με μία μόνη, μικρή κι αεροστεγή είσοδο που καλυπτόταν από άχυρο.

Όταν συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης δεν υπήρχε κανείς να τροφοδοτεί τη γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου για τους Ουκρανούς και Λιθουανούς εργαζόμενους μέσα στο εργαστήριο, οι οποίοι άρχισαν να ασφυκτιούν και φωνάζοντας και κτυπώντας την αεροστεγή είσοδο, ειδοποιώντας τους αστυνομικούς που ερευνούσαν τις εγκαταστάσεις πάνω από τα κεφάλια τους.

«Όταν εισήλθαν, οι αστυνομικοί αντίκρισαν προς μεγάλη τους έκπληξη τους έξι εργαζόμενους, που αγωνίζονταν να πάρουν αέρα μέσα σε μία άκρως ανθυγιεινή ατμόσφαιρα. Σε περίπτωση που οι αρχές δεν ανακάλυπταν έγκαιρα το υπόγειο εργαστήριο, τότε η έλλειψη οξυγόνου σύντομα θα μετέτρεπε τις άθλιες συνθήκες στο υπόγειο σε άκρως επικίνδυνες για την επιβίωσή των εργαζομένων», τόνισε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Europol, πρόκειται για το «πρώτο υπόγειο εργαστήριο στην ΕΕ» και για την εξουδετέρωση της σπείρας συνεργάσθηκαν οι αστυνομίες της Βρετανίας, της Λιθουανίας και της Πολωνίας. Καρπός της συνεργασίας αυτής ήταν η κατάσχεση «17,6 τόννων καπνού για τύλιγμα» και «τριών εκατ. τσιγάρων σύμφωνα με την ισπανική Πολιτοφυλακή. Η Europol εκτιμά πως η παράνομη τούτη δραστηριότητα απέφερε κέρδη 625.000 ευρώ την εβδομάδα».

«Είκοσι άτομα συνελήφθησαν που στην πλειονότητά τους ήσαν Βρετανοί υπήκοοι», καθώς κι ένας Λιθουανός κι έξι Ουκρανοί που εργάζονταν σε βάθος «4 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης» σε «άκρως ανθυγιεινές συνθήκες και δίχως επαφή με το εξωτερικό» περιβάλλον, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ισπανικής Πολιτοφυλακής.

Σύμφωνα με τη Europol, το παράνομο εμπόριο τσιγάρων αντιπροσώπευε έναν αριθμό «46,3 δισ. τσιγάρων το 2018» και τα διαφυγόντα κέρδη των χωρών μελών της ΕΕ ανέρχονται σε «10 δισ. ευρώ». Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, σε όλον τον κόσμο το ένα τσιγάρο στα δέκα είναι προϊόν λαθρεμπορίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact