ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Να τερματιστεί η κρίση με το Κατάρ πριν λήξει το Ραμαζάνι

Συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν ότι η κρίση στον Κόλπο θα πρέπει να έχει επιλυθεί μέχρι να λήξει το Ραμαζάνι, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Ο Σεΐχ Χάλεντ μπεν Άχμεντ αλ Χαλίφα συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη με τον Ερντογάν, εν μέσω της διπλωματικής κρίσης με το Κατάρ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επίλυση της κρίσης με ειρηνικά μέσα. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αλ Χαλίφα, ο Τσαβούσογλου σημείωσε επίσης ότι η τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ έχει ως στόχο να συμβάλει στην ασφάλεια γενικότερα της περιοχής του Κόλπου και όχι κάποιας συγκεκριμενης χώρας.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και άλλες χώρες, κυρίως αραβικές και αφρικανικές, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ αυτήν την εβδομάδα, κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει τους εξτρεμιστές ισλαμιστές και το Ιράν. Η Τουρκία ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η χώρα χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact