ΕΛΛΑΔΑ

Ερχεται χειμώνας -Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια

Μπουφάν, σκουφιά, γάντια, πουλόβερ, γαλότσες και αδιάβροχα ήρθε η ώρα να βγουν από τις ντουλάπες καθώς ο χειμώνας στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον προ των πυλών.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η οποία εξέδωσε δελτίο επιδείνωσης καιρού από σήμερα, Παρασκευή, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής η κακοκαιρία που θα ξεκινήσει σήμερα θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τα χιόνια στα ορεινά ενώ στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Αναλυτικά ανά ημέρα αναμένονται τα εξής:

Σήμερα Παρασκευή

Προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα τμήματά της. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στην Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας που κατά τόπους θα ενταθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς (1000-1200 μέτρα στα βόρεια και και 1200-1500 μέτρα στα νότια).

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι θυελλωδεις ανατολικοί-νοτιοανατολικοί έντασης 7-8 μποφόρ.

Το Σάββατο 

Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. Βαθμιαιά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλίς, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια. Από τις προμεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (1000-1200 μέτρα στα βόρεια, και 1200-1500 μέτρα στα νότια).

Οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης 7-8 μποφόρ, θα είναι ανατολικής διεύθυνσης και θα πνέουν στο Ιόνιο από αργά το απόγευμα. Αργά το απόγευμα θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου – βαθμιαία και του βόρειου Αιγαίου – τις δτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές (κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα).

Μετά το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη και προς το βράδυ στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη θυελλώδεις έντασης 7-8 και πιθανώς 9 μποφόρ.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες και από τα βορειοδυτικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact