ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εταιρία υπόσχεται… ανάσταση των νεκρών!

Η startup εταιρία Humai σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μία μέθοδο με την οποία θα παγώνει τον εγκέφαλό σας πριν νεκρωθεί κλινικά και στην συνέχεια, όταν αυτό θα είναι εφικτό περί το 2045 να το μεταφυτεύουν σε ένα τεχνητό σώμα μετά τον θάνατό σας.

Ευρισκόμενη στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και στα ιερά και όσια της θρησκευτικής ηθικής, η εταιρία Ηumai με έδρα το Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι ξεκινά την διαδικασία για να εφαρμόσει με τεχνητό τρόπο την… Δευτέρα Παρουσία.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν εκπρόσωποί της, η προσέγγισή τους δεν έχει να κάνει με κάτι το υπερφυσικό αλλά με μία απλή εφαρμογή όλων των σύγχρονων τεχνολογιών στην γεννετική αλλά και την νανοτεχνολογία .

Ο Josh Bocanegra

Ο Josh Bocanegra

Αν θέλετε λοιπόν να ζήσετε για πάντα, η εταιρία υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει.

Αρκεί να θελήσετε να μεταφέρετε τον εγκέφαλό σας σε ένα βιονικό σώμα.

Ο εγκέφαλος θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα που θα προσομοιάζει με αυτό ενός λειτουργικού ενός υπολογιστή, και μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και εξελιγμένων συστημάτων θα μπορεί να επικοινωνεί με τα «όργανα» του συνθετικού σώματος και θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πιο ξεκάθαρες πληροφορίες για αυτή την νέα διαδικασία, παρά μόνο η υπόσχεση της εταιρίας ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμη μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια το αργότερο. Μέρος του σχεδίου έχει να κάνει με την τεχνολογία κατάψυξης του εγκεφάλου, μέσω της οποίας θα μπορεί να μένει «ζωντανός» μέχρι την εποχή που θα είναι εφικτή η κατασκευή ενός νέου σώματος.

Πάντως οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι η τεχνολογική λύση που προτείνει η εταιρία είναι σχεδόν κοντά στο αδύνατο να εφαρμοστεί, ενώ υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποί της βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να «μαζέψουν χρήματα από το κοινό σ’ αυτή την startup εταιρία».

tirrt2

Τις περισσότερες ενστάσεις τις συγκεντρώνει ο τρόπος που ανθρώπινος εγκέφαλος θα μπορούσε να συνεργαστει με ένα σώμα αποτελούμενο από τεχνητά όργανα, μιας και δεν είναι -τουλάχιστον προς το παρόν- ορατός ο τρόπος που θα μπορούσε να γίνει. Όπως και να έχει πάντως, πολλά πράγματα που ακούγαμε για τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι ήδη πραγματικότητα.

Για όλους τους υπόλοιπους, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα η θρησκευτική Δευτέρα Παρουσία και η πίστη σ’ αυτήν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact