ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα»

«Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα»

Το CNN σε ρεπορτάζ του με τίτλο «Ετοιμαστείτε για ένα νέο ελληνικό δράμα» σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αρνείται να ακολουθήσει το υπάρχον πρόγραμμα και κάνει λόγο για επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας με τους διεθνείς δανειστές.

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοφιλές στην Ελλάδα, ειδικά σε εκείνα τα στρώματα που επλήγησαν περισσότερο από την ανεργία και τη μακροχρόνια ύφεση. Από την άλλη, όμως, οι περισσότεροι αναλυτές σημειώνουν πως αυτά που επαγγέλλεται είναι μη ρεαλιστικά και μπορούν να οδηγήσουν σε μια νέα κρίση που θα σημάνει και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Την ίδια στιγμή το αμερικανικό δίκτυο κάνει λόγο για ένα δίχτυ ασφαλείας γύρω από τις υπόλοιπες χώρες, σε αντίθεση με το 2012, σε περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί σε νέα κρίση. «Οι ζημιές που θα που κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρωζώνη, σε ένα πιθανό ελληνικό ατύχημα, θα είναι περιορισμένες», σημειώνει ο οικονομολόγος της Berenberg Χόλγκερ Σμίντινγκ.

Υπό άλλο πρίσμα βλέπει τις εξελίξεις ο αναλυτής αγοράς της IG, Αλαστέρ ΜακΚέιγκ. Μιλώντας στον Guardian σημειώνει: «Αν και η προεδρική ψήφος αφορούσε μόνο την Ελλάδα, ήταν δηλαδή ένα τοπικό ζήτημα, είναι δεδομένο πως θα σπείρει νέους φόβους για τη μοίρα της Ευρωζώνης και την προσπάθεια της ΕΚΤ, μέσα στο 2015, για μεγαλύτερη ρευστότητα. Πρόκειται να ανοίξει πάλι η συζήτηση για τη λιτότητα και για το διαχωρισμό ανάμεσα σε Βορρά και Νότο».

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση στο Twitter του πρωθυπουργού της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ: «Η νέα πολιτική χρονιά ξεκινάει με εκλογές στην Ελλάδα. Είναι ανάγκη να υπάρξει νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα δεν έχει βγει ακόμη από το δάσος».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact