ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμάζει εκπλήξεις αύριο ο Δικτάτορας…

“Υπάρχει σαφές έγκλημα προδοσίας…”, τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος

Παρά τις διεθνείς πιέσεις και προειδοποιήσεις, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως θα επαναφέρει τη θανατική ποινή προκειμένου να τιμωρήσει με την εσχάτη των ποινών τους πραξικοπηματίες.

Μια σημαντική απόφαση θα ανακοινώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αύριο Τετάρτη όπως ο ίδιος δήλωσε χθες αργά μετά τα μεσάνυχτα σε ομιλία του έξω από το σπίτι του όπου ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος τον οποίο είχε καλέσει να είναι φρουρός της δημοκρατίας τα βράδια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες, η κυβέρνηση κάνει σημαντικές προετοιμασίες και την Τετάρτη θα συνέλθει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, μετά το Υπουργικό και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η σημαντική αυτή απόφαση.

Για τη θανατική ποινή ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το αίτημα του λαού δεν μπορείς να το αγνοήσεις. “Πιστεύω στα κόμματα της βουλής και ότι θα λάβουν τη πιο σωστή απόφαση. Εγώ θα την εγκρίνω”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Η θανατική ποινή υπάρχει στις ΗΠΑ; Υπάρχει στη Ρωσία; Μόνο στις χώρες μέλη της ΕΕ δεν υπάρχει”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος λέγοντας ότι η Τουρκία την κατάργησε αλλά η ΕΕ την είχε καταργήσει πριν την Τουρκία . Ωστόσο είπε ότι αυτές οι αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν φτάνει η βουλή να λάβει αυτή την απόφαση.

Ανησυχεί ο ΟΗΕ

Εν τω μεταξύ ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε σήμερα την Τουρκία να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για τις μαζικές διαθεσιμότητες δικαστών και εισαγγελέων.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρα’αντ Αλ Χουσέιν ζήτησε επίσης ανεξάρτητοι ερευνητές να επισκεφθούν χώρους κράτησης στην Τουρκία προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες κράτησης, και οι κρατούμενοι να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους και στις οικογένειές τους.

«Έπειτα από μια τέτοια τραυματική εμπειρία, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν παραμερίζονται στο όνομα της ασφάλειας και στη σπουδή να τιμωρηθούν εκείνοι που θεωρούνται υπεύθυνοι», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ζέιντ.

«Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα ήταν μια παραβίαση των υποχρεώσεων της Τουρκίας βάσει της διεθνούς νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα – ένα μεγάλο βήμα στη λάθος κατεύθυνση», είπε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact