ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμες να δείξουν «ευελιξία» με τη Β. Κορέα εμφανίζονται οι ΗΠΑ

Προειδοποιούν, ωστόσο, πως «δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μόνοι μας»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «προετοιμασμένες να είναι ευέλικτες» στις διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα, ωστόσο η Πιονγκγιάνγκ πρέπει να εμπλακεί στις συζητήσεις και να αποφύγει τις προκλήσεις, δήλωσε σήμερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Κέλι Κραφτ.

«Δεν ζητήσαμε από τη Βόρεια Κορέα να κάνει τίποτε πριν κάνουμε οτιδήποτε», τόνισε η Κραφτ σε δημοσιογράφους πριν από μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Βόρεια Κορέα.

«Είμαστε προετοιμασμένοι να είμαστε ευέλικτοι, αλλά δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μόνοι μας. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας πρέπει να διαδραματίσει το δικό της ρόλο και πρέπει να αποφύγει τις προκλήσεις, πρέπει να εμπλακεί σε αυτή τη διαδικασία», συμπλήρωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν τη σύγκληση του 15μελούς ΣΑ καθώς οι ανησυχίες εντείνονται διεθνώς για το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να επαναλάβει τις δοκιμές πυρηνικών πυραύλων ή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς – τις οποίες έχει αναστείλει από το 2017 – καθώς οι συνομιλίες μεταξύ Πιονγκγιάνγκ και Ουάσινγκτον για την αποπυρηνικοποίηση οδηγήθηκαν σε τέλμα μετά τη σύνοδο κορυφής στο Ανόι τον Φεβρουάριο.

Η Βόρεια Κορέα έχει θέσει στις ΗΠΑ προθεσμία έως το τέλος του χρόνου για να προχωρήσει σε νέες παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά και έχει δηλώσει ότι θα υιοθετήσει μια αδιευκρίνιστη «νέα προσέγγιση», αν δεν προκύψει τίποτα αποδεκτό για την ίδια.

Ο Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν διακινδυνεύει να χάσει «τα πάντα» αν γίνει πάλι εχθρικός και ότι η χώρα του θα πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί έπειτα από την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι πραγματοποίησε «μια επιτυχημένη δοκιμή μεγάλης σημασίας».

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, η Κραφτ προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα κατά οποιασδήποτε νέας πυρηνικής δοκιμής ή δοκιμής διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, τονίζοντας πως «όλοι εμείς στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε αναλόγως», αναφερόμενη εμμέσως στην πιθανότητα επιβολής νέων διεθνών κυρώσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact