ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμο για διάλογο δηλώνει το Κατάρ

«Τα αιτήματα τεσσάρων αραβικών χωρών έγιναν για να απορριφθούν», σημειώνει ωστόσο η Ντόχα

Στη δήλωση ότι τα αιτήματα που έγιναν προς το Κατάρ από τέσσερα άλλα αραβικά κράτη σχεδιάστηκαν να απορριφθούν, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, εξηγώντας ότι το τελεσίγραφό τους δεν αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, αλλά στη μείωση της κυριαρχίας της χώρας του.

Ωστόσο, ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουραχμάν αλ-Θάνι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Ρώμη, στην οποία αφίχθη από τις ΗΠΑ, πρόσθεσε ότι η Ντόχα συνεχίζει να είναι έτοιμη να καθίσει και να συζητήσει τα παράπονα που διατύπωσαν οι αραβικές γειτονικές του χώρες.

«Αυτός ο κατάλογος αιτημάτων έγινε για να απορριφθεί. Δεν νοείται να γίνει δεκτός ή … να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ προσθέτοντας ότι το Κατάρ είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε περαιτέρω διάλογο, δεδομένου ότι θα υπάρχουν «οι κατάλληλες συνθήκες».

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ τόνισε ότι η χώρα δεν θα κλείσει τουρκική στρατιωτική βάση, ούτε θα κλείσει το δορυφορικό κανάλι «Al Jazeera» που εδρεύει στη Ντόχα, όπως απαιτούν οι αραβικές χώρες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact