ΕΛΛΑΔΑ

«Έτσι μας βίαζε ο ιερέας – Μας έγδυνε για να λύσει τα… μάγια»

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του ιερέα στο Αγρίνιο ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί για βιασμό.

Σε μία από τις καταθέσεις της στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, αποσπάσματα της οποίας εξασφάλισε η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», η νεαρή γυναίκα περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το μαρτύριο που βίωνε για πολλά χρόνια η ίδια και η αδελφή της, που έπεσε θύμα βιασμού από τον 49χρονο.

«Κάθε φορά που τρώγαμε όλοι μαζί, ο παπα-Θόδωρος με κοίταζε με ένα επίμονο και έντονο βλέμμα, σιωπηλά, το οποίο ήταν, όπως αργότερα και όντας ενήλικη μπόρεσα να αντιληφθώ και να συνειδητοποιήσω, σεξουαλικά φορτισμένο. Το βλέμμα αυτό μου προκαλούσε έντονη ενόχληση». Ήταν τα πρώτα σημάδια της παρενόχλησης που ένιωσε η νεαρή κοπέλα, χωρίς όμως να ξέρει τι την περίμενε.

«Όταν πήγαινα στη Γ΄ Γυμνασίου, μια μέρα, στο τέλος μιας εξομολόγησης, ανοίγοντας το φως, με πρόσχημα ότι η γιαγιά μου, η μητέρα του πατέρα μας, μου έχει κάνει μάγια και έπρεπε να πιάσει το σώμα μου για να τα λύσει, με ανάγκασε να βγάλω μπροστά του την μπλούζα μου και να παραμείνω μόνο με το σουτιέν μου. Στη συνέχεια ακούμπησε με τα χέρια του το στέρνο και το στήθος μου ολόγυρα και άρχισε να το χαϊδεύει, λέγοντάς μου πως αυτό είναι το σωστό, σύμφωνα με εντολή του πνευματικού που δήθεν είχε ήδη λάβει προηγουμένως».

Όμως η παρενόχληση δεν ήταν μία φορά αλλά σχεδόν καθημερινή, με αποτέλεσμα η 27χρονη, σήμερα, κάποια στιγμή να αρχίσει να νιώθει αποστροφή για το ανδρικό φύλο, μετά απ’ όσα είχε βιώσει. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο ιερέας: «Πραγματοποιούσε δε με την ίδια συχνότητα και την ακόλουθη πράξη:

Ερχόταν από πίσω μου με το πρόσχημα να κάνει ‘‘κρακ’’ την πλάτη μου (δηλαδή να τεντώσει τη σπονδυλική μου στήλη), με αγκάλιαζε από πίσω και ακουμπούσε τα χέρια του μπροστά στο στήθος μου και σπρώχνοντας το κορμί του προς το δικό μου έσπρωχνε το γεννητικό του όργανό στα οπίσθιά μου και τριβόταν, προφανώς για να διεγερθεί σεξουαλικά…

Την ίδια κίνηση την έβλεπα να την κάνει και σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια του κοινοβίου. Τέλος, όλο το προαναφερόμενο διάστημα με έβαζε να κάθομαι στα πόδια του, με φιλούσε στα πλάγια στο λαιμό, στα μάγουλα και στο σβέρκο, γεγονός το οποίο με έκανε να νιώθω αποστροφή, αηδία και ανατριχίλα».

Η «εξομολόγηση»

Ο 49χρονος θέλοντας να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες του ορέξεις, φέρεται να φρόντιζε να βρίσκεται μόνος του με τα κορίτσια των δύο οικογενειών τις οποίες φιλοξενούσε στα δύο σπίτια. Μία από τις ευκαιρίες που είχε ήταν όταν αποφάσιζε να εξομολογήσει την 27χρονη. «Πριν εισέλθω στον χώρο για εξομολόγηση, η οποία μόνο σε εμένα γινόταν κατά μόνας, δηλαδή στον χώρο ήμασταν μόνοι εγώ και ο παπα-Θόδωρος, πραγματοποιούσα μια κατάλληλη προετοιμασία, ένα τελετουργικό, ήτοι έπινα έναν αγιασμό που μύριζε περίεργα και είχε ιδιόμορφη γεύση, προξενώντας μου πλέον την υποψία ότι μπορεί να είχε κάποια ουσία μέσα, και έκανα μπάνιο με αυτόν».

Το σκηνικό που δημιουργούσε ήταν κατάλληλο ώστε το νεαρό κορίτσι να νιώθει ανήμπορο να αντιδράσει. «Κάθε φορά ο ιερέας με κάθιζε άλλοτε στο διπλό κρεβάτι, άλλοτε σε καρέκλα απέναντί του είτε μου χάιδευε τους μηρούς μου κοντά στα γεννητικά μου όργανα, είτε μου χάιδευε τα χέρια και μου απηύθυνε ερωτήσεις κυρίως ερωτικού περιεχομένου. Πιο συγκεκριμένα με ρωτούσε επί λέξει: «Αν έχω σεξουαλικές ορμές και λογισμούς, αν έχω αγόρι, αν αυνανίζομαι… Τέλος, στο τέλος κάθε εξομολόγησης με έβαζε να γονατίζω μπροστά του για να μου διαβάσει την ευχή και με πλησίαζε τόσο κοντά που ένιωθα το γεννητικό του μόριο μέσα από το ράσο».

Η αδελφή της

Εκεί όμως που η 27χρονη έχασε τον κόσμο κάτω από τα πόδια της ήταν όταν άκουσε τη μικρή αδελφή της να μιλά για τον βιασμό της από τον 49χρονο ιερέα όταν ήταν ανήλικη. «Το φθινόπωρο του 2020 έμαθα ότι από την τρυφερή ηλικία των 12 ετών ο ανωτέρω ιερέας την κακοποιούσε σεξουαλικά, διενεργούσε πάνω της κατ’ εξακολούθηση πλήθος ασελγών και αποτρόπαιων πράξεων με αποκορύφωμα τον βιασμό της τον Μάιο του 2013!»

Τίποτα όμως δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι κινήσεις του ιερέα φαίνεται ότι γίνονταν βάσει σχεδίου με τελικό στόχο να ελέγχει πλήρως όλα τα μέλη των δύο οικογενειών με τις οποίες ζούσε. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, οι θρησκευτικές τελετές έπαιζαν σημαντικό ρόλο.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 27χρονης: «Ο παπάς μας καλούσε στο σπίτι του όπου πραγματοποιούσε τελετές με διάφορα καθαγιασμένα λείψανα αγίων, όπως μας έλεγε, καθώς μας παρουσιαζόταν ως άτομο που έχει μεγάλη ευλογία και δύναμη από τον Θεό, πως είναι κάτι το ξεχωριστό, πως έχει στενή σχέση και επαφή με σεβάσμιο γέροντα-μοναχό του Αγίου Όρους, ήτοι τον γέροντα Ευθύμιο, και γενικά καλλιεργούσε συστηματικά μία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού προς το πρόσωπό του».

Τα δύο σπίτια όπου έμεναν οι δύο οικογένειες μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του ιερέα ήταν αθέατα για τα μάτια του κόσμου, ώστε κανείς να μη γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από τις κλειστές πόρτες.

«Τα είχε καλύψει γύρω με διάφορες κατασκευές από καλάμια, γυψοσανίδες, πανιά κ.λπ., ώστε πλέον γείτονες, περαστικοί κ.ά. δεν μπορούσαν να έχουν καμία οπτική επαφή από το εσωτερικό», περιγράφει η 27χρονη, ενώ ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι «ο ιερέας χρησιμοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και είμαι πεπεισμένη ότι μεταξύ άλλων διατηρεί αρχειακό φωτογραφικό υλικό. Δεν γνωρίζω αν πλέον έχει ανησυχήσει και το έχει διαγράψει ή το έχει αποκρύψει καλύτερα από ό,τι στο παρελθόν».

Ο ιερέας μετά την απολογία του προφυλακίστηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact