ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έτσι μπορείτε να βρείτε που είναι τα μπλόκα και οι κρυφές κάμερες της τροχαίας

H Google λανσάρει νέα εφαρμογή προκειμένου να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι.

Η Google δουλεύει συνεχώς πάνω στις εφαρμογές της για να δώσει στους χρήστες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με τον ευκολότερο τρόπο.

Όταν κυκλοφόρησε το Google Maps για τα κινητά τηλέφωνα, η οδήγηση έγινε πολύ πιο εύκολη καθώς δεν χρειαζόσουν ένα επιπλέον ακριβό GPS για το όχημά σου. Πριν ξεκινήσεις το ταξίδι σου βρίσκεις τη διεύθυνση και το Google Maps σου βρίσκει την καλύτερη και πιο γρήγορη διαδρομή.

Τώρα ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα εφαρμογή του Google Maps που θα «δείχνει» που υπάρχουν μπλόκα της Τροχαίας αλλά και που έχουν τοποθετηθεί φωτογραφικά ραντάρ. Επίσης η νέα εφαρμογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη για λειτουργικά συστήματα Android και σε iOS, θα ενημερώνει και ποιοι δρόμοι παρουσιάζουν προβλήματα στην κυκλοφορία αλλά και ποιοι είναι κλειστοί.

Η Google επισημαίνει ότι η νέα εφαρμογή Google Maps θα προτρέπει τους οδηγούς να είναι περισσότερο προσεκτικοί καθώς θα βλέπουν που βρίσκονται οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι ασφαλέστεροι.

Η National Sheriffs’ Association υποστηρίζει την Waze εφαρμογή της Google αλλά είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην εμφάνιση των μπλόκων της Τροχαίας.

Επίσης οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι οι χρήστες του Waze μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρακτηριστικό για να αποφύγουν την αστυνομία ή για να βρουν αστυνομικούς ώστε να εκτελέσουν πιθανές πράξεις βίας εναντίον τους. «Ανησυχούμε πως τρομοκράτες, ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και συμμορίες θα βρουν πως αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να επεκτείνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Το να πληροφορείς τους οδηγούς για επικείμενα ραντάρ ταχύτητας τους επιτρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να κάνουν πιο ασφαλείς επιλογές όταν βρίσκονται στο δρόμο.» αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Επίσης, η Google θα προσθέσει τη δυνατότητα αναφοράς εργασιών στους δρόμους, κλειστών λωρίδων κυκλοφορίας, ακινητοποιημένων οχημάτων και πεταμένων αντικειμένων στον δρόμο, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact