ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έτσι θα φορολογήσει τους Έλληνες ο Τσίπρας

Έτσι θα φορολογήσει τους Έλληνες ο Τσίπρας

Στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει το νέο φορολογικό σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης.

Οι εξαγγελίες αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και αποσκοπούν να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη πως οι έχοντες και κατέχοντες στην Ελλάδα θα φορολογούνται εφεξής όπως τους αναλογεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η κυβέρνηση σχεδιάζει την εισαγωγή ενιαίας κλίμακα για όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής ενώ προωθεί τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ με μία δεύτερη προοδευτική κλίμακα η οποία θα αφορά ακίνητα, αλλά και καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα.

Έτσι θα ανακοινωθεί η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θα εξαγγελθεί η αντικατάστασή του από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Το αφορολόγητο όριο θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 12.000 ευρώ με αύξηση 2.000 ευρώ για το πρώτο και το δεύτερο παιδί και 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο, ήτοι για τις οικογένειες με δύο παιδιά θα ανέρχεται σε 16.000 ευρώ και σε 19.000 ευρώ για τις οικογένειες με τρία παιδιά.

Ποσοστό των δαπανών διαβίωσης των φορολογουμένων που αναγνωρίζονται στη φορολογία φυσικών προσώπων θα αφαιρείται από τον φόρο και όχι από το εισόδημα, κάτι που σήμερα ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα, ενώ οι εκπτώσεις φόρου δεν γίνονται με τη χρησιμοποίηση σταθερών συντελεστών.

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στοχεύει να αξιοποιήσει το Περιουσιολόγιο και στη βάση αυτή εξετάζει τη φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ με μία δεύτερη προοδευτική κλίμακα η οποία θα αφορά ακίνητα, αλλά και καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact