ΚΟΣΜΟΣ

«Ευεργετικά τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών»

Η Ρουμανία θα επικυρώσει σύντομα το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Την εκτίμηση ότι «τα ευεργετικά αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών έχουν ήδη καταστεί πραγματικότητα, καθώς έφεραν τη χώρα (σ.σ. τη Βόρεια Μακεδονία) πιο κοντά στο ΝΑΤΟ», διατύπωσε η πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βιόριτσα Ντάντσιλα, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως «σύντομα η διαδικασία με την οποία η Ρουμανία θα επικυρώσει το πρωτόκολλο προσχώρησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα ολοκληρωθεί την προσεχή περίοδο».

«Τα ευεργετικά αποτελέσματα της Συμφωνίας Πρεσπών έχουν ήδη υλοποιηθεί, φέρνοντας τη χώρα [σ.σ. Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας] πιο κοντά στο ΝΑΤΟ και ελπίζουμε ότι θα φέρουν επίσης αποτελέσματα όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός, στη διάρκεια δηλώσεων που παραχώρησε από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Βουκουρέστι, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Ζάεφ στη Ρουμανία.

«Διαβεβαίωσα τον ομόλογό μου της Βόρειας Μακεδονίας για την πλήρη στήριξη της Ρουμανίας στη χώρα του, (στη διαδικασία) να καταστεί το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατόν και τον ενημέρωσα ότι η διαδικασία με την οποία η Ρουμανία επικυρώνει το Πρωτόκολλο Προσχώρησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία θα γίνει την προσεχή περίοδο. Προς το σκοπό αυτό, το νομοσχέδιο επικύρωσης (του πρωτοκόλλου προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ) εγκρίθηκε από τη ρουμανική κυβέρνηση και υιοθετήθηκε (χθες) ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων» επισήμανε.

«Συζητήσαμε ταυτόχρονα για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, οι οποίες πιστεύω ότι θα πρέπει να βελτιωθούν, επιτρέποντας έτσι να αξιοποιήσουμε πλήρως την υπάρχουσα δυναμική συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας» είπε η κ. Ντάντσιλα.

Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι οι διμερείς εμπορικές σχέσεις μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω και σ’ αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, «συμφωνήσαμε να οργανώσουμε ένα διμερές επιχειρηματικό φόρουμ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών των δύο χωρών και υποβάλαμε, επίσης, πρόταση να συνάψουμε ένα μνημόνιο κατανόησης στο πεδίο των επενδύσεων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact