ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euro 2020: Κατέβηκε απο το αεροπλάνο η Ισπανία και πάει ημιτελικά!

Σε ένα παιχνίδι που όμοιό του σπάνια βλέπουμε, σε ένα τουρνουά που ήδη έσπασε όλα τα ρεκόρ παραγωγικότητας (112 γκολ μέχρι στιγμής!), η Ισπανία επιβλήθηκε 5-3 της Κροατίας στην παράταση και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Euro 2020.

Τόσο οι Ίβηρες, όσο και οι Βαλκάνιοι παρουσίασαν ένα σπάνιο ποδοσφαιρικό υπερθέαμα και έκαναν πολλούς να λένε, ότι καμιά φορά θα έπρεπε να προκρίνονται και οι δύο αντίπαλοι! Επόμενος αντίπαλος για τους «φούριας ρόχας», ο νικητής του ζευγαριού Γαλλία-Ελβετία.

Στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης, όπου γράφτηκε ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό έπος, ή ποδοσφαιρικό παραμύθι αν προτιμάτε μιας και το ματς διεξήχθη στην πατρίδα των παραμυθιών, η Ισπανία βρέθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση και ξανά στον παράδεισο, για να επικρατήσει στην παράταση (3-3 ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια) της «εφτάψυχης» Κροατίας.

Μέχρι το 85ο λεπτό όλα έμοιαζαν τελειωμένα, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να προηγείται με 3-1, ωστόσο, οι αλλαγές του Ντάλιτς, Όρσιτς και Πάσαλιτς έστειλαν τον αγώνα στο επιπλέον ημίωρο με γκολ στο 88΄ και 90΄+2.

Εκεί κι ενώ η Κροατία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα η Ισπανία… αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και με δύο γκολ στο πρώτο μέρος της παράτασης από τους Μοράτα και Ογιαρθάμπαλ «καθάρισε» το ματς.

Οι συνθέσεις:

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς (74΄ Μπρέκαλο), Βίντα, Τσάλετα Σαρ, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (79΄ Μπούντιμιρ), Βλάσιτς (79΄ Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (46΄ Κράμαριτς), Ρέμπιτς (67΄ Όρσιτς)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρθία (71΄ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Γκαγιά (77΄ Άλμπα), Μπουσκέτς (101΄ Ρόδρι), Πέδρι, Κόκε (78΄ Ρουίθ), Σαράμπια (71΄ Όλμο), Μοράτα, Φ. Τόρες (88΄ Ογιαρθάμπαλ)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact