ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Europa League: «Παλικαρίσια» ισοπαλία στο ΟΑΚΑ – Φαβορί για την πρόκριση ο «Δικέφαλος»

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει κι άλλο βαθμό με τη Μίλαν, αυτή τη φορά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ

Κρατά την τύχη στα χέρια τηςια την πρόκριση στους «32» του Europa League μετά το σημερινό 0-0 με την Μίλαν στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της διοργάνωσης.

Η Ένωση κατάφερε μέσα σε 15 ημέρες να πάρει δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «ροσονέρι», παρφέμεινε αήττητη (μία νίκη, 3 ισοπαλίες) και σε συνδυασμό με το 4-1 της Αούστρια στην Κροατία επί της Ριέκα έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι αρκεί να νικήσει στις 23/11 την Ριέκα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Επιθετικά η ΑΕΚ άρχισε να ζεσταίνεται μετά το 10ο λεπτό. Στο 13′ το σουτ του Γκάλο έφυγε για λίγο άουτ, ενώ στο 14′ Αραούχο και Λόπες συνδυάστηκαν άψογα σε αντεπίθεση με τον Πορτογάλο να σουτάρει πάνω στον Ντοναρούμα, ο οποίος δεν έκανε κάποια επέμβαση αλλά σίγουρα πρέπει να αγχώθηκε αρκετά στο δυνατό λάκτισμα του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ, εκτός περιοχής, λίγο πριν το ημίχρονο, αφού η μπάλα έγλειψε τη συμβολή των δοκών.

Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, περισσότερες φάσεις, άρα και ενδιαφέρον. Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά και έχασε δύο ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Μπακασέτα (46′) και το εκτός περιοχής σουτ του Σιμόες (49′), το οποίο μπλόκαρε ο Ντοναρούμα. Η Ένωση έδειξε διάθεση να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, όποτε όμως βγήκε στο… ξέφωτο, το αμυντικό τρανζίσιον των «ροσονέρι» λειτούργησε ταχύτατα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν παθητικοί. Οι Ιταλοί είχαν ανεβεί πολύ με την είσοδο του Σούσο που άνοιγε διαδρόμους στην άμυνα της ΑΕΚ και έκανε τη Μίλαν πιο επικίνδυνη. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 56′ με τον Ανέστη να μπλοκάρει την προβολή του Τσαλχάνογλου, ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μοντολίβο σταμάτησε στο δοκάρι.

Η ΑΕΚ ανέβηκε στη συνέχεια έχοντας σπρώξιμο από τον παλμό του κόσμου. Συν τοις άλλοις, η είσοδος του Λιβάγια λειτούργησε ευεργετικά.Στο 62′ ο Κροάτης βγήκε ολομόναχος με τον Ντοναρούμα, αλλά κόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, ενώ στο 69′ το σουτ του Γκάλο μάζεψε με υπερένταση ο πορτιέρε της Μίλαν. Στα τελευταία είκοσι λεπτά το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο συναρπαστικό, οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν κυρίως με σουτ, δυστυχώς όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της νίκης, παρότι την άξιζαν.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ: Ανέστης – Τσόσιτς, Βράνιες, Μπακάκης – Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες, Λόπες, Μπακασέτας (66′ Γαλανόπουλος)- Αραούχο (79′ Γιακουμάκης), Χριστοδουλόπουλος (60′ Λιβάγια)

Μίλαν (Βιντσέντσο Μοντέλα: Ντοναρούμα – Μουσάκιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι – Μπορίνι, Ροντρίγκες, Μοντολίβο, Λοκατέλι (65′ Κεσί), Τσαλχάνογλου – Κουτρόνε (46′ Σούσο), Αντρέ Σίλβα (81′ Κάλινιτς)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact