ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλος ο Νετανιάχου με το Ιράν – Τα «έψαλλε» στον Ομπάμα για τα πυρηνικά

O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής του στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εναντίον του κινδύνου μιας συμφωνίας με την Τεχεράνη που θα αφήσει το Ιράν «στο όριο του να γίνει πυρηνική δύναμη».

«Το Ιράν επιζητά μία συμφωνία που θα οδηγούσε στην άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εναντίον του χάρη στις προσπάθειές σας και θα το έφερνε στο όριο του να γίνει μια πυρηνική δύναμη» δήλωσε ο Νετανιάχου.

«Ελπίζω διακαώς ότι αυτό δεν θα συμβεί» προσέθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο.

Το Ιράν και η ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα και Γερμανία) έχουν προθεσμία μέχρι την 24η Νοεμβρίου να καταλήξουν σε μια οριστική συμφωνία που θα εγγυάται τον αποκλειστικά ειρηνικό χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας εναντίον της Τεχεράνης.

Ο Μπάρακ Ομπάμα από την πλευρά του απηύθυνε σήμερα έκκληση προκειμένου να αλλάξει το status quo μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

«Πρέπει να βρούμε τα μέσα με τα οποία θα αλλάξουμε το στάτους κβο ώστε οι ισραηλινοί πολίτες στα σπίτια τους, όπως τα παιδιά στο σχολείο, να προστατεύονται από τις ρίψεις ρουκετών, προκειμένου να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με την τραγωδία των νεκρών Παλαιστινίων παιδιών» επισήμανε ο πρόεδρος παρόντος του Νετανιάχου.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών μετά τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 2100 ανθρώπων από την παλαιστινιακή πλευρά, στην πλειονότητά τους αμάχων και περισσότερων από 70 Ισραηλινών, περιλαμβανομένων 66 στρατιωτών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact