ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων στο Ρέθυμνο

Παραβάσεις περί εκρηκτικών υλών και υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών και αδικημάτων ζωοκλοπής καθώς και υποθέσεις κατοχής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, που απασχολούσαν την ΕΛΑΣ σε Ρέθυμνο και άλλες περιοχές της Κρήτης, κατάφεραν και εξιχνίασαν οι διωκτικές αρχές του νησιού.

Πρόκειται για δύο οργανώσεις που δρούσαν συστηματικά, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του έτους 2013, στις οποίες εμπλέκονται συνολικά είκοσι ένα άτομα, εκ των οποίων κοινό μέλος ήταν ένας 37χρονος Έλληνας. Από τους εμπλεκόμενους, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα άτομα, ηλικίας από 24 έως 52 ετών, εκ των οποίων τα πέντε ανήκουν στον ηγετικό πυρήνα των οργανώσεων. Της σύλληψης προηγήθηκε, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πολύμηνη έρευνα, ενώ για τις συλλήψεις οργανώθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση.

Η εξιχνίαση η οποία ολοκληρώθηκε χτες και πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας και της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Η υπόθεση αποτυπώθηκε σε δικογραφία η οποία περιλαμβάνει συνολικά ενενήντα έξι πρόσωπα μεταξύ των οποίων είναι και τα μέλη των οργανώσεων. Στην έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 108.000 ευρώ, ποσότητα κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με στοιχεία από την ΕΛΑΣ «όπως εξακριβώθηκε οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, διέθεταν εσωτερική διάρθρωση, σαφή ιεραρχική δομή, καθώς και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), την οποία τα μέλη της εφάρμοζαν με την ίδια ή διαφορετική – κατά περίπτωση – σύνθεση. Σχετικά με την μεθοδολογία δράσης των εμπλεκομένων, προκύπτει ότι, αναζητούσαν και εντόπιζαν άτομα με συγκεκριμένο οικονομικό προφίλ, παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους και στη συνέχεια προέβαιναν στην κατάρτιση οργανωμένου σχεδίου εκβίασης, προκειμένου να αποκομίσουν από αυτούς παράνομο περιουσιακό όφελος. Παράλληλα, για να πετύχουν το σκοπό τους είχαν αναπτύξει σταθερές επαφές με χρήστες ναρκωτικών ουσιών και κατάλληλους διαμεσολαβητές, τους οποίους προμήθευαν με ποσότητες κάνναβης, ενώ είχαν προβεί στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact