ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Βόρεια Ελλάδα

Σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, αποσπώντας τους χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενείς τους είχαν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ασφάλεια Καλαμαριάς.

Δύο άτομα έχουν συλληφθεί, ένας 39χρονος και μία 28χρονη, και οι δύο αλλοδαποί, ενώ αναζητείται τουλάχιστον μία ακόμη συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, σε διάστημα δύο μόλις μηνών, οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν τουλάχιστον επτά ηλικιωμένους, αποσπώντας τους το ποσό των 50.200 ευρώ και είχαν προσεγγίσει τουλάχιστον 29 ακόμη άτομα σε κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, «απαιτώντας» επί της ουσίας, συνολικά 133.000 ευρώ.

Όπως έχει προκύψει από την έρευνα, η σπείρα έχει ξεκινήσει τη δράση της τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2014. Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων, τους οποίους οι δράστες προσέγγιζαν και προσποιούμενοι τους δικηγόρους, προφασίζονταν ότι συγγενείς των θυμάτων είχαν εμπλακεί σε υποτιθέμενα τροχαία ατυχήματα και ζητούσαν χρήματα προκειμένου να μεσολαβήσουν, ώστε να αποφύγουν τις νομικές συνέπειες.

Το μεσημέρι της 5ης Αυγούστου, αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο και την 28χρονη μετά από οργανωμένη επιχείρηση. Η γυναίκα, μέλος της σπείρας, που αναζητείται, επικοινώνησε τηλεφωνικά με 81χρονο Έλληνα και προσποιούμενη τη δικηγόρο, τον ενημέρωσε για υποτιθέμενη πρόκληση τροχαίου ατυχήματος από τον εγγονό του και ζήτησε 7.000 ευρώ προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε ο εγγονός του θύματος να αποφύγει τη Δικαιοσύνη.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω όταν πήγαν στο σπίτι του ηλικιωμένου προκειμένου να παραλάβουν τα χρήματα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης κακουργηματικής μορφής τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο όπου διέμεναν προσωρινά, αλλά και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 520 ευρώ, τρία κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή πλοήγησης και χρυσαφικά – κοσμήματα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες μέσα σε διάστημα δύο μηνών είχαν εξαπατήσει με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον επτά άτομα, αποσπώντας τους 50.200 ευρώ.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι τα μέλη της σπείρας είχαν προσεγγίσει τουλάχιστον 29 άτομα σε κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και με την ίδια μέθοδο προσπάθησαν να τους αποσπάσουν 133.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact