ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση Τσίπρα χαίρει υγείας

«Αναπτύσσουμε διάλογο με όλους, σοσιαλδημοκράτες και δημοκράτες γενικότερα»

«Το 2017; Για την κυβέρνηση Τσίπρα και την Ελλάδα θα είναι η χρονιά της καθοριστικής στροφής. Θα αφήσουμε πίσω μας τα μέτρα λιτότητας και θα μπορέσουμε, επιτέλους, να αρχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα που εμείς σκοπεύουμε να κάνουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Η κυβέρνησή μας και η κοινοβουλευτική μας πλειοψηφία διέρχονται από μια φάση ηρεμίας. Η κυβέρνηση Τσίπρα χαίρει υγείας – είναι κάποιοι στην Ευρώπη που θα ήθελαν να την κάνουν να αρρωστήσει», προσθέτει ο κ. Φάμελλος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, η κεντροδεξιά των χριστιανοδημοκρατών «η οποία εφαρμόζει εντελώς διαφορετική πολιτική», αντιτάσσεται σε εκείνη της ελληνικής κυβέρνησης, από την στιγμή που «στηρίζουν ένα νεοφιλελευθερισμό ο οποίος ευνοεί μόνον τους ισχυρούς». Εξηγεί, δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί έναν άλλο δρόμο, «εκείνον που οδηγεί στην επανένωση μιας Ευρώπης, η οποία σήμερα είναι ιδιαίτερα διχασμένη».

«Αναπτύσσουμε διάλογο με όλους, σοσιαλδημοκράτες και δημοκράτες γενικότερα», τονίζει ο Σ. Φάμελλος, σύμφωνα με τον οποίο «η συμμαχία επί βασικών αξιών, όπως είναι η αλληλεγγύη και η ελευθερία, μπορεί να γεννηθεί από την κοινωνία, και όχι αναγκαστικά από τα κόμματα», ώστε να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά ο δημαγωγικός λαϊκισμός και η άκρα δεξιά.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τους τομείς αρμοδιότητάς του, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφέρει ότι ένας από τους κύριους στόχους είναι να μειωθούν δραστικά τα πρόστιμα που στο παρελθόν επιβλήθηκαν στη χώρα μας, για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας για το περιβάλλον, ώστε να χρησιμοποιηθούν, τα χρήματα αυτά, για επενδύσεις στον οικολογικό τουρισμό και στη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων. Η επένδυση αυτή, δηλώνει, τέλος, ο κ. Φάμελλος, θα αγγίξει τα δυο δισ. ευρώ, με τη δημιουργία, συνολικά, 24.000 θέσεων εργασίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact