ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Φιλ Κόλινς: Τα προβλήματα με τον αλκοολισμό και την κατάθλιψη

Ένα βήμα πριν τον αλκοολισμό -και ένα βήμα μπροστά από την κατάθλιψη- βρέθηκε ο Βρετανός μουσικός Φιλ Κόλινς που δεν φαίνεται να διάγει και την καλύτερη περίοδο της προσωπικής του ζωής.

Ο πάλαι ποτέ ντράμερ του συγκροτήματος Genesis ανακάλυψε πριν λίγα χρόνια πως έχει αχρηστεύσει τον τένοντα του αριστερού του χεριού, ως αποτέλεσμα της μακρόχρονης ενασχόλησής του με τα τύμπανα.

Σε αυτό ήρθε να προστεθεί και η οξεία παγκρεατίτιδα που τον ταλαιπωρεί εδώ και λίγα χρόνια, ενώ την ήδη επιβαρημένη κατάσταση του ήρθε να ολοκληρώσει το διαζύγιο με την τρίτη σύζυγο του, η οποία πήρε τον εννιάχρονο γιο τους κι έφυγαν από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Μαϊάμι.

Ο Κόλινς βρέθηκε μόνος του σε ένα τεράστιο σπίτι στο Μανχάταν, παρέα με τα ντραμς του, να κατεβάζει κάθε βράδυ ολόκληρα μπουκάλια κόκκινο κρασί μέχρι τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας και να μην έχει το κουράγιο και τη διάθεση να σηκωθεί το πρωί από το κρεβάτι του.

Τα «καμπανάκια» άρχισαν να χτυπούν, με τον γιατρό του να βγάζει έγκαιρα τη διάγνωση: κατάθλιψη. Και μάλιστα βαριάς μορφής, απ’ εκείνες που δεν θεραπεύονται εύκολα, όσο κι αν βοηθήσει η αμύθητη προσωπική του περιουσία της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η αλήθεια είναι πως μετά το διαζύγιο μου, έχασα πλήρως τον έλεγχο. Η πρώην γυναίκα μου και ο γιος μου έφυγαν από το σπίτι κι εγώ κατέληξα να ξυπνάω κάθε πρωί και το μόνο που να κάνω να είναι να κάθομαι όλη μέρα μπροστά στην τηλεόραση και να βλέπω κρίκετ μέχρι αργά το βράδυ, πίνοντας κρασί», λέει σε συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα Mirror ο 63χρονος μουσικός, προσθέτοντας πως του πέρασε για μια στιγμή από το νου μήπως ρέπει προς τον αλκοολισμό.

«Αλλά το θέμα είναι πως δεν υπήρξα ποτέ μου αλκοολικός και δεν είχα ποτέ ζήτημα με το οινόπνευμα. Απλώς το είχα διαρκώς να με συντροφεύει. Και το επόμενο πρωί δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να σηκωθώ από το κρεβάτι. Οπότε ο γιατρός μου μου είπε «εγώ μπορώ να σε κάνω να σταματήσεις το ποτό, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω κίνητρο να σηκώνεσαι από το κρεβάτι σου»», λέει ο Κόλινς.

«Άρχισα λοιπόν να λαμβάνω διάφορα χάπια για όλες μου τις παθήσεις, αλλά αυτό το κοκτέιλ από τις φαρμακευτικές αγωγές μου προκάλεσε προβλήματα. Άρχισα να μην μπορώ να κρατάω την ισορροπία μου και να πέφτω κάτω. Και την τελευταία φορά που συνέβη αυτό, έπεσα και χτύπησα το κεφάλι μου τόσο άσχημα που έπρεπε να νοσηλευτώ στο νοσοκομείο», προσθέτει ο 63χρονος μουσικός, που παραδέχεται το πόσο χρήσιμη στάθηκε η συμπαράσταση των παλιών του φίλων και συνοδοιπόρων στους Genesis, του Πίτερ Γκάμπριελ, του Μάικ Ράδερφορντ και του Τόνι Μπανκς.

» Ήρθαν και με είδαν ο Τόνι και ο Μάικ στο νοσοκομείο κι ήταν υπέροχο που τους είδα. Και με πήρε τηλέφωνο ο Πίτερ και μου συνέστησε να μην βγω ακόμη στη σύνταξη γιατί μόλις συμβεί αυτό, θα αρχίσω να έχω περισσότερο την ανάγκη των γύρω μου για να με φροντίσουν» σημειώνει ο Κόλινς που αυτό τον καιρό ολοκληρώνει τα γυρίσματα του μουσικού ντοκιμαντέρ «Genesis: Together and Apart» που θα προβληθεί σε λίγες εβδομάδες από το ΒΒC.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ είναι σημαδιακό, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν σαράντα χρόνια που το συγκρότημα θα επανενωθεί. Ο Γκάμπριελ αποχώρησε το 1975 από τους Genesis προκείμενου να ακολουθήσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη προσωπική καριέρα.

Ούτε λόγος φυσικά για το ενδεχόμενο μιας επετειακής ζωντανής συναυλίας της μπάντας, αφού η υγεία του Κόλινς δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο: «προσπάθησα πριν μερικές εβδομάδες να παίξω τύμπανα, αλλά ήταν σαν όλο το αριστερό μου χέρι να ανήκε σε κάποιον άλλον. Επίσης, είχα χάσει την αίσθηση σε μερικά δάκτυλα και στα δυο μου χέρια. Και μετά είναι και ο καιρός: όσο πιο κρύο κάνει, τόσο χειρότερα για το αριστερό μου χέρι. Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, δεν μπορώ καν να κρατήσω τις μπαγκέτες των ντραμς μου», καταλήγει ο Βρετανός μουσικός.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact