ΕΛΛΑΔΑ

Φιλανθρωπικο Fashion Show Του Συλλόγου «Ελπίδα Μάνας» & Του Γυναικειου Συνεταιρισμού «IPPOLITI» Άλσος Κηφισιάς

Ο πολιτιστικός και φιλανθρωπικός γυναικείος σύλλογος «Ελπίδα Μάνας» που στηρίζει ενεργά κακοποιημένες γυναίκες, μονογονεϊκές οικογένειες και ευπαθείς ομάδες γυναικών τόσο υλικά όσο και ηθικά και ψυχολογικά, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το φιλανθρωπικό fashion show με χειροποίητα γυναικεία ρούχα & αξεσουάρ, δημιουργίες των μελών του γυναικείου συνεταιρισμού «ΙPPOLITI», που έχουν δημιουργηθεί από τα μέλη του συλλόγου, προς ενίσχυση των σκοπών του.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 05 Ιουλίου στο Άλσος Κηφισιάς στις 20:00. Μέλη του συλλόγου, κακοποιημένες γυναίκες και ΑΜΕΑ (με προβλήματα στην όραση ή την ακοή),  παρουσίασαν χειροποίητες δημιουργίες ενδυμάτων και αξεσουάρ, φτιαγμένες από τις ίδιες, ενώ την εκδήλωση θα συνόδευσαν μουσικά η πιανίστρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Εθνικού Πανεπιστήμιου Τέχνης του Χάρκοβο, Irina Denisenko και η mezzo soprano Αγλαΐα Πολυχρονίδη.

Οι δύο καλλιτέχνιδες είναι πρόσφυγες από την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι αφιερωμένες σε όλες τις γυναίκες που έχασαν την ζωή τους ως αποτέλεσμα άσκησης ενδοοικογενειακής βίας.

Λίγα λόγια για την δραστηριότητα του συλλόγου «Ελπίδα Μάνας» από την πρόεδρο του Νάντια Αβιτίδου: Σκοπός του Συλλόγου είναι να στηρίξει μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες, παιδιά κι ευπαθείς ομάδες γυναικών με φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και να προσφέρει, πέραν της υλικής, ηθική και ψυχολογική υποστήριξη, καθώς ο σύλλογός μας υποστηρίζεται από ψυχολόγο και νομικό πρόσωπο, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα μέλη μας. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε θελήσαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο, ο οποίος να μπορεί να προσφέρει εθελοντικά την βοήθεια του στην σημερινή Πολιτιστικός & Φιλανθρωπικός Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ» Γυναικείος Συνεταιρισμός “IPPOLITI” / ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 92 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΗΛ.210-9424466 γυναίκα, αλλά και μια ανάσα ελπίδας στην σημερινή μάνα και το παιδί της. Στην γυναίκα εκείνη, η οποία έχει χτυπηθεί από την μάστιγα της οικονομικής κρίσης και νιώθει αναξιοπρεπής, μη μπορώντας να προσφέρει τα απαραίτητα αγαθά στην οικογένεια της και ιδίως στο παιδί της. Είναι πραγματικά πολύ επώδυνο να μην εργάζεσαι και να πρέπει να εξηγήσεις στο παιδί σου ότι φέτος δεν θα έχει τις δραστηριότητες που είχε. Για αυτό τον λόγο, με την βοήθεια των συνανθρώπων μας, ιδρύσαμε τον Σύλλογο Ελπίδα Μάνας και πετύχαμε μέσα σε μόλις 4 χρόνια, πέρα από την ψυχολογική και ηθική υποστήριξη, να στηρίζουμε σήμερα 125 οικογένειες. Αποτελούμαστε από 8000 εγγεγραμμένα μέλη πανελλαδικά. Παράλληλα με την δράση του συλλόγου μας, δημιουργήσαμε τον γυναικείο μας συνεταιρισμό “Ippoliti”, στον οποίο εντάσσουμε τα ευπαθή μας μέλη, με στόχο να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε όσες περισσότερες θέσεις εργασίας γίνεται. Επίσης καταφέραμε να στήσουμε ένα εργαστήριο στο οποίο τα μέλη μας φτιάχνουν τις δικές τους δημιουργίες. Έτσι, μέσω της εκπαίδευσης και της δημιουργίας, μπορούμε να πετύχουμε και την πώληση των προϊόντων αυτών, μιας και είναι φτιαγμένα όλα με πολύ μεράκι και αγάπη. Ο γυναικείος μας συνεταιρισμός παράγει είδη ένδυσης γυναικεία και παιδικά βιολογικά προϊόντα ομορφιάς, αξεσουάρ κ.ά. Μαθαίνουμε στα μέλη μας να χρησιμοποιούν χρώματα στη ζωή τους, να θέτουν στόχους και να διεκδικούν το καλύτερο για εκείνες! Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συνανθρώπους μας για την αμέριστη αγάπη και στήριξη!

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες απο την εκδήλωσή που διοργάνωσε η πρόεδρος του συλλόγου “Ελπίδα Μάνας” Nάντια Αβιτίδου…

ΝΑΝΤΙΑ ΑΒΙΤΙΔΟΥ

ΝΑΝΤΙΑ ΑΒΙΤΙΔΟΥ

ΝΑΝΤΙΑ ΑΒΙΤΙΔΟΥ

ΝΑΝΤΙΑ ΑΒΙΤΙΔΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ, ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ, ΝΑΝΤΙΑ ΑΒΙΤΙΔΟΥ

Αγλαΐα Πολυχρονίδη

Αγλαΐα Πολυχρονίδη

Αγλαΐα Πολυχρονίδη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ, ΝΑΝΤΙΑ ΑΒΙΤΙΔΟΥ

 

Φωτογραφίες – Παναγιώτης Λυμπερόπουλος

www.f-news.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact