ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ -Ετοιμάζεται να φύγει ο Βαρουφάκης

Τη Δευτέρα, πριν καν επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, τα μαχαίρια είχαν ήδη βγει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό αναφέρουν οι Financial Times, σε ένα άρθρο που συγκεντρώνει όλες οι αντιτιθέμενες φωνές, εντός του κυβερνώντος κόμματος, στα μέτρα που κατέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στους δανειστές.

Και αν είναι λογικό μέσα στους διαφωνούντες να συμπεριλαμβάνονται οι… συνήθεις ύποπτοι (Αριστερή Πλατφόρμα, Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης), δημιουργείται θέμα με όσα γράφει η εφημερίδα για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Κάποιοι αξιωματούχοι στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ίσως ετοιμάζεται να τα σπάσει με την κυβέρνηση και να διαχωρίσει τη θέση. Μέσα στη χρονιά, ο κ. Βαρουφάκης είχε απειλήσει να αποστατήσει και να πάρει μαζί του ομάδα συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε –κατόπιν παραίνεσης από διάφορους ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους- να παραιτηθεί.

Ο κ. Τσίπρας απειλείται, εν μέρει, διότι καθώς έσπευσε να σχηματίσει τη λίστα αξιόπιστων προτάσεων μεταρρυθμίσεων τις τελευταίες εβδομάδες, ο ίδιος και οι συνεργάτες του αμέλησαν 20 με 30 πιθανούς «αντάρτες» από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει και τη λαϊκή δυσθυμία. Την Τρίτη το απόγευμα εκατοντάδες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες μειώσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους δανειστές.

Το άρθρο αναφέρει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τουλάχιστον 10 βουλευτές κατά τη ψήφιση της συμφωνίας, θα χρειαστεί να λάβει βοήθειας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και μπορεί έτσι η συμφωνία να περάσει, θα έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία της κυβέρνησης και θα θέτει πολλά ερωτήματα για τη μακροημέρευσή της.

Αρκετοί από αυτούς που αντιτίθενται στον Τσίπρα είναι ιδεολογικά ταγμένοι στην άκρα Αριστερά και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κατά συνείδηση και όχι βάσει της γραμμής του κόμματος.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Παγουλάτος: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανυπότακτοι που δεν δέχονται το μασάζ που προσπαθεί να τους κάνει το κόμμα και η κυβέρνηση. Για κάποιους αυτό το πακέτο μέτρων είναι ένα σοκ».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact