ΚΟΣΜΟΣ

FORBES: Το κυνήγι των Pokemon δεν βλάπτει στον χώρο εργασίας [εικόνες]

Είναι η νέα τρέλα που έχει γίνει μανία και έχει κάνει τους πάντες να ασχολούνται με αυτό. Ο λόγος φυσικά για το Pokemon Go της Nintendo.

H εφαρμογή αυτή για τα έξυπνα κινητά επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία έχει εισχωρήσει στα κινητά μας, έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να διπλασιάσει την τιμή της μετοχής της Nintendo. Ωστόσο θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί πώς έχει αλλάξει και πως έχει επηρεάσει η νέα εφαρμογή το εργασιακό περιβάλλονν αλλά και την απασχόλησή μας με το κυνήγι των Pokemon κατά τη διάρκεια της εργασίας μας; 

Η απάντηση είναι: Εχει επηρρεάσει πολύ περισσότερο απ’ όσο θα περίμενε κανείς, σύμφωνα με μια έρευνα του περιοδικού Forbes.

Οι εργαζόμενοι, παίζουν Pokemon GO κατά τις εργάσιμες ώρες και μάλιστα το χρησιμοποιούν έτσι ώστε να οικοδομήσουν φιλίες με του συναδέλφους τους αλλά και για να πραγματοποιήσουν περισσότερη εξάσκηση. Το περιοδικό Forbes πραγματοποίησε μια έρευνα-δημοσκόπηση από την οποία απέσπασε εντυπωσιακά ευρήματα για το πώς η εφαρμογή έχει εισβάλλει στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Οι άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν υπολογίζονται σε 66.159 , στο διάστημα μεταξύ 15 Ιουλίου έως 19 Ιουλίου. 69% των ανθρώπων που έλαβαν μέρος δημοσκόπηση είπαν ότι έπαιξαν Pokemon GO στην εργασία .

1. Χιλιάδες άνθρωποι παίζουν το παιχνίδι στην εργασία

Περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είπε ότι πέρασε πάνω από ώρα παίζοντας Pokemon GO στην εργασία . Αυτό σημαίνει σχεδόν 21.000 άνθρωποι. Ωστόσο, όπως φαίνεται αυτό δεν πρέπει να απασχολεί και πολύ τα αφεντικά.

Μόλις 3.000 από τους δυνατούς παίκτες είπαν πως το αφεντικό τους τους παρότρυνε και ήταν συνδεδεμένοι στην εφαρμογή κυνηγώντας Pokemon, ακόμη και όταν το αφεντικό τους βρισκόταν από πάνω τους.

Ανησυχείται για τις επιπτώσεις του Pokemon GO στη καθημερινή σας ζωή στο γραφείο ; Μην απελπίζεστε . Άλλο ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν παίζουν Pokemon GO στην εργασία και τέλος η συντιπτική πλειοψηφία των εγαζομένων αποκρίθηκε πως δεν έχει κατεβάσει καν την εφαρμογή στα κινητά τους. 

Το Pokemon GO ακολουθεί μια ελεύθερη πολιτική, αφήνοντας τους χρήστες να κατεβάζουν και να παίζουν χωρίς χρήματα στην εφαρμογή, ωστόσο στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί κάτι παραπάνω θα πρέπει να πληρώσει.

2 Δέσιμο με τους συναδέλφους 

Τo Pokemon GO έχει θετική επίδραση και βελτίωση της συντροφικότητας στους χώρους της καθημερινής μας εργασίας. Οι μισοί ερωτηθέντες είπαν ότι βρίσκονται σε σύνδεση με τα κινητά των συναδέλφων έτσι ώστε να παίζουν παρέα αλλά και με τους προϊσταμένους ή ακόμη και τους πελάτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πάνω από 20.000 άτομα δήλωσαν πως έπαιξαν με τους συναδέλφους κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος.

3.Περισσότερη άσκηση
Το 80% των ερωτηθέντων είπαν ότι ασκούνται περισσότερο ως αποτέλεσμα της χρήσης της εφαρμογής , με το ένα τρίτο να δηλώνει ότι ασκούνται πολύ περισσότερο. Η άσκηση έχει αποδειχθεί για την τόνωση της διάθεσης και της παραγωγικότητας, κι έτσι το Pokémon GO μπορεί να αποτελέσει μια απασχόληση που μπορεί να αποφέρει μια σημαντική δυναμική στο χώρο εργασίας.

Πηγή Φωτό: EPA

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact