ΚΟΣΜΟΣ

Φορητοί νιπτήρες σε στάσεις λεωφορείων, εστιατόρια, τράπεζες και καταστήματα για τον κορονοϊό στη Ρουάντα

Προληπτικά μέτρα προφύλαξης σε όλους τους χώρους

Η Ρουάντα λαμβάνει μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού κατακλύζοντας με φορητούς νιπτήρες για πλύσιμο των χεριών στάσεις λεωφορείων, εστιατόρια, τράπεζες και καταστήματα σε όλη την πρωτεύουσα Κιγκάλι.

Η Ρουάντα δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα του ιού μέχρι σήμερα, αλλά η γειτονική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επιβεβαίωσε χθες το πρώτο της κρούσμα και έγινε η όγδοη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής που πλήττεται από την επιδημία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ στον μεγαλύτερο σταθμό λεωφορείων στο Κιγκάλι, οι επιβάτες πρέπει να πλένουν τα χέρια τους πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία – υιοθετώντας τον κανόνα υγιεινής που συνέστησαν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

«Οι αρχές μας συμβούλευσαν να αγοράσουμε αυτά τα μηχανήματα πλυσίματος των χεριών και να ζητήσουμε από τους ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν. Αυτό το κάνουμε για να καταπολεμήσουμε την επιδημία του κορονοϊού», δήλωσε ο Τζίμι Μπλέιζ Μπουγκίνγκο, ένας εργαζόμενος στην υπηρεσία ελέγχου της Alpha Express, μιας εταιρείας λεωφορείων που πραγματοποιεί δρομολόγια στο Κονγκό.

Τράπεζες, καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ, έχουν όλα εξοπλιστεί με φορητούς νιπτήρες και οι πολίτες φαίνεται ότι επιθυμούν να τους χρησιμοποιούν.

«Έπλυνα τα χέρια μου στην τράπεζα και μόλις τώρα το έκανα και πάλι», δήλωσε ο Ζαν Πιερ Χαμπιμάμα, ένας 48χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών, καθώς επιβιβαζόταν σε ένα λεωφορείο.

Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 (13) στην υποσαχάρια Αφρική. Η Ακτή Ελεφαντοστού ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Κρούσματα επίσης έχουν καταγραφεί στη Νιγηρία, τη Σενεγάλη, το Καμερούν, το Τόγκο, τη Μπουρκίνα Φάσο και το Κονγκό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact