ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φόροι και πρόστιμα 142,5 εκατ. από εμβάσματα και λίστες φοροφυγάδων

Στα 142,5 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι φόροι και τα πρόστιμα από εμβάσματα και λίστες φοροφυγάδων, τα οποία βεβαιώθηκαν ως τις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γιώργος Μαυραγάνης στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση της, Ασημίνας Ξυροτήρη, ο υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ενώ ως τις 21 Μαρτίου- όταν είχε απαντήσει σε αντίστοιχη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ- είχαν επιλεγεί προς έλεγχο 1.071 σήμερα είναι 1.343 και έχουν ελεγχθεί 401 υποθέσεις ενώ είχαν ελεγχθεί 146 υποθέσεις.

Η κ. Ξυροτήρη, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τους πλούσιους φοροφυγάδες και τις απειλές που δέχθηκε, σημείωσε ότι η «αναποτελεσματικότητα καλά κρατεί» και ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν ως σήμερα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ακόμη, έκανε αναφορά σε φημολογία σύμφωνα με την οποία το ΣΔΟΕ δεν δίνει τα τελικά αποτελέσματα ελέγχων αν δεν υπάρξει άνωθεν έγκριση για να πει ότι αυτό δημιουργεί σκέψεις ότι «μεγάλα συμφέροντα του εξωτερικού και εσωτερικού σας πιέζουν να μην προχωρήσετε σε ελέγχους».

Στην απάντησή του, ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε πως η λίστα Λαγκάρντ είναι υπό δικαστική διερεύνηση, οι δικαστικές αρχές έχουν τον ρόλο της διερεύνησης «και έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τέτοιας έκτασης έρευνα και σε τέτοιο βάθος χρόνου δεν έχει ξαναγίνει, εξειδικεύοντας πως δημιουργήθηκε ειδική τεχνογνωσία για την εξεύρεση και την ανάλυση των στοιχείων, έγινε ταυτοποίηση ονομάτων με φορολογούμενους, συγκέντρωση των στοιχείων των λογαριασμών από διάφορα πιστωτικά ιδρύματα και άλλων περιουσιακών στοιχείων, έγινε μεγάλη επεξεργασία όλων αυτών και μετά με βάση τα συμπεράσματα έχουν δοθεί πλέον πάρα πολλές υποθέσεις από τους εισαγγελείς σε ελεγκτές τόσο του ΣΔΟΕ όσο και σε ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που λειτουργούν ως προανακριτικά όργανα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact