ΕΛΛΑΔΑ

Forthnet: Ρεκόρ συνδρομητών και στο τρίτο τρίμηνο του 2014

Ιστορικά υψηλά σε συνολικές συνδρομές, καθώς και σε συνδρομητές 3play, payTV και broadban σημειώνει η Forthnet στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

Η εταιρεία παρουσίασε άυξηση 41,3% στις συνδρομές 3play, 20,2% αύξηση στις συνδρομές συνδρομητικής τηλεόρασης,  10,4% αύξηση στις συνδρομές broadband και αύξηση 1,7 ποσοστιαίων μονάδων στο μερίδιο αγοράς του LLU

Σύμφωνα με το Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Πάνο Παπαδόπουλο:

«Η Forthnet επιδεικνύει ανθεκτικότητα στις αρνητικές τάσεις που παρουσιάζει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, καταγράφοντας καλύτερη πορεία από την υπόλοιπη αγορά. Η στρατηγική διαφοροποίησης μας από τον ανταγωνισμό συμβάλλει στη σταθεροποίηση των οικονομικών μας μεγεθών και στην αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης».

Λειτουργικά αποτελέσματα

Συνδυαστικές Υπηρεσίες/3Play

Στο τέλος του Σεπτεμβρίου του 2014, τα νοικοκυριά με 3Play/ συνδυαστικές υπηρεσίες της Forthnet, ανήλθαν στα 355,9 χιλιάδες, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 41,3%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2013, ενισχύοντας την παρουσία της Forthnet στα ελληνικά νοικοκυριά. Αντίστοιχα, αύξηση σημειώθηκε στο μερίδιο των συνδρομητών Nova 3Play, σε σχέση με το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της Forthnet, με την τάση αυτή να δρα υποστηρικτικά, τόσο στο μέσο έσοδο ανά συνδρομητή, όσο και στην ενίσχυση της πιστότητας των πελατών.

Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες

Στο τέλος του 3ου τριμήνου του 2014, οι συνδρομητές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 10,4% συγκριτικά με πέρυσι, καθώς ανήλθαν στους 673,2 χιλιάδες. Τους τελευταίους 12 μήνες, το μερίδιο αγοράς της Forthnet σε συνδρομητές LLU, αυξήθηκε κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες, επαληθεύοντας την απήχηση του Nova 3Play.

Υπηρεσίες Συνδρομητικής Τηλεόρασης

Στο 3ο τρίμηνο του 2014, η συνδρομητική βάση παρουσίασε αύξηση 20,2% συγκριτικά με πέρυσι, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 504,4 χιλιάδων συνδρομητών. Η εξάπλωση των υπηρεσιών 3play αναμένεται να συνεχίσει να είναι ο κύριος άξονας ανάπτυξης της αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης.

Οικονομικά αποτελέσματα

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 9μηνο του 2014, ανήλθε στα €283,9εκ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 9μηνο του 2013, εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα. Η μεταβολή του τζίρου, προσαρμοσμένη όσον αφορά στο λογιστικό χειρισμό των εσόδων, στα οποία η εταιρεία λειτουργεί ως ενδιάμεσος πάροχος, είναι στο επίπεδο του 0,3%. Η από 1/1/14 μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα στο 9μηνο κατά €3,7 εκατ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 3ο τρίμηνο του 2014, ανήλθε στα €89,5εκ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2013 εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα. Η μεταβολή του τζίρου, προσαρμοσμένη όσον αφορά στο λογιστικό χειρισμό των εσόδων, στα οποία η εταιρεία λειτουργεί ως ενδιάμεσος πάροχος, είναι στο επίπεδο του -2,5%. Η από 1/1/14 μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα στο 3ο τρίμηνο κατά €2 εκατ.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA του 9μηνου του 2014 ανήλθαν στα €47,9 εκατ., έναντι €50,1 εκατ. το 9μηνο του 2013, κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών και της αυξημένης εισροής συνδρομητών.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός το Σεπτέμβριο του 2014 ανέρχεται σε €325 εκ.

Πρόσφατες Εξελίξεις

  • Στις 31 Οκτωβρίου του 2014, η εταιρεία κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού προς τις δανείστριες τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό,  ξεκίνησε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την άντληση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με σχετική εξουσιοδότηση που έχει ήδη παρασχεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αναμένεται να λάβει την οριστική του απόφαση επί αυτού του θέματος μέχρι το τέλος του έτους, ανάλογα με την έκβαση των δυο μη-δεσμευτικών προτάσεων που έχει ανακοινώσει και άλλους παράγοντες που δύνανται να επηρεάσουν τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. 
  • Η εταιρεία ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας με τη Disney, για αποκλειστική μετάδοση περιεχομένου μέσω συνδρομητικής τηλεόρασης, εξασφαλίζοντας κινηματογραφικές ταινίες από ένα από τα κορυφαία στούντιο του κόσμου.
  • Η Forthnet βελτιώνοντας συνέχεια την εμπειρία των συνδρομητών της, παρουσίασε την ανασχεδιασμένη υπηρεσία e-bill, καθώς και το νέο e-shop.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact