ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτεινή Πιπιλή: Ο ΕΝΦΙΑ κατάντησε τερατούργημα


Η βουλευτής της ΝΔ μιλάει στο protothema.gr για τη φορολογία, τις αντιδράσεις της Άννας Καραμανλή και του Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και για την παύση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές 

Διεισδυτική. Μαχητική. Επίμονη. Ανατρεπτική. Είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που έχουν κατά καιρούς αποδώσει στη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, η οποία φαίνεται να μη μασά τα λόγια της και να καταθέτει τις σκέψεις της ανοιχτά. Συνήθως, και ειδικά τελευταία όλο και περισσότερο, παρεμβάσεις επιλέγει να κάνει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook. Σηκώνοντας συχνά πυκνά θύελλα αντιδράσεων από πολλούς, αλλά και θέτοντας προβληματισμούς για όλα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στην καθημερινότητα.  Οι παρεμβάσεις αυτές, αν και σε πολλές περιπτώσεις  δεν έχουν σχολιαστεί με καλό τρόπο, είναι βέβαιο ότι αποτελούν θέμα συζητήσεων παντού.

Από τα οργισμένα μηνύματα για τους… «Ελληναράδες», στην τοποθέτηση ότι οι δικαστές οφείλουν να είναι μέσα στην κοινωνία, αλλά και στο ερώτημα αν μόνο ο εμπορικός κόσμος δικαιούται εκκλησιασμού, κάνει το facebook σημείο αναφοράς και συζήτησης θεμάτων επικαιρότητας, με εκείνη να δίνει αν μη τι άλλο στίγμα και να επικοινωνεί ανοιχτά με νεολαίους και όχι μόνο μέσω του διαδικτύου.

Η Φωτεινή Πιπιλή, μιλά αποκλειστικά στο protothema.gr για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, τις αντιδράσεις συναδέλφων της βουλευτών και βέβαια την τελευταία εξέλιξη που αφορά στην παύση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
 
«Συγγνώμη καλέ τα παζάρια στην Ελλάδα, Κυριακή λειτουργούν»

«Όταν ήρε στη Βουλή το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τη λειτουργία των επτά Κυριακών ήμουν από την αρχή  υπέρ. Έχω ζήσει στο εξωτερικό, έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, είμαι καταναλώτρια και νοικοκυρά άρα είχα και γνώσεις και άποψη και εμπειρία. Επίσης θεωρώ ότι το εμπόριο, το πιο αρχέγονο επάγγελμα στην Ελλάδα είναι ο πυρήνας για εμάς που πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά. Άκουσα τα πιο παρανοϊκά λαϊκιστικά και κουλά επιχειρήματα από σύσσωμη την αντιπολίτευση», μας λέει και προσθέτει:

«Μέχρι και την Εκκλησία έμπλεξαν οι δηλωμένοι άθεοι βουλευτές, αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων. Ανακάτεψαν το παραδοσιακό οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι και γενικώς μας περιέγραφαν την αντίθεσή τους για να ανοίγουν τα μαγαζιά (παγκόσμια πρωτοτυπία) επτά Κυριακές το χρόνο. Από το βήμα της Βουλής δηλώνοντας από την αρχή ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι από πεποίθηση, αναρωτήθηκα δημοσίως, δηλαδή η μισή Ελλάδα που εργάζεται Κυριακές έμποροι, δημοσιογράφοι αστυνομικοί πυροσβέστες, λιμενικοί, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, περιπτεράδες, ψιλικατζήδες, ταξιτζήδες, πιλότοι, αεροσυνοδοί κτλ είναι άθεοι; Άλλωστε ήταν σαφώς ξεκάθαρο από την αρχή ότι η Πολιτεία, η Κυβέρνηση, σεβόμενη τον Κυριακάτικο Εκκλησιασμό όριζε ότι τα μαγαζιά θα άνοιγαν μετά τις 11 το πρωί.

Τόνισα επίσης ότι η περιγραφή του οικογενειακού κυριακάτικου τραπεζιού ανήκε στην εποχή του μαυρόασπρου ελληνικού κινηματογράφου διότι από τη στιγμή που η γυναίκα και η μητέρα απέκτησαν εργασία και από τη στιγμή που δεν είναι το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι ο απαραίτητος συνεκτικός κρίκος της οικογένειας το αν θα υπάρχει το τραπέζι ή όχι δεν εξαρτάται από το εάν μια μερίδα Ελλήνων που θέλει να βγάλει μεροκάματο και την Κυριακή ειδικά στις τουριστικές περιοχές που είναι και πολλές. Και είπα μάλιστα ότι μέχρι τώρα μάθανε οι Έλληνες να θεωρούν δουλειά το Δημόσιο. Δε θα καταντήσουμε να δημοσιο- υπαλληλίσουμε και το εμπόριο, γιατί ούτε ο Στάλιν δε θα φανταζόταν ότι υπάρχει ακόμη σοβιετικό καθεστώς σε Ευρωπαϊκή χώρα. Συγνώμη καλέ τα παζάρια στην Ελλάδα, Κυριακή λειτουργούν! Τώρα για τη δικαστική απόφαση είμαι ξεκάθαρη, είναι σεβαστή η απόφασή αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα λέω τη γνώμη μου. Γιατί η υπουργική απόφαση για 52 Κυριακές προαιρετικά είναι δοκιμαστική για ένα χρόνο. Αν δεν πάνε καλά τα μαγαζιά δε θα συνεχιστεί. Απλά αν δε δοκιμαστεί η συνταγή πως θα κάψεις το φαγητό εκ των προτέρων;».

«Η Φωτεινή και οι… Ελληναράδες»

«Το 2008 είχα εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ με τον τίτλο «Εμείς οι Ελληναράδες». Σε όλη μου τη ζωή ως δημοσιογράφος, ως δημοτική σύμβουλος, ως πολίτης και  ως οικοκυρά έκραζα το φαινόμενο του Ελληναρά, ο οποίος θεωρεί ότι η Ελλάδα ανήκει στους Ελληναράδες, οι παραλίες στους βρωμιάρηδες, τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι στα αυτοκίνητα και στις μοτοσικλέτες και τα σκουπίδια στο γείτονα. Όλη μου η ζωή είναι ο πόλεμος με αυτούς και αυτές. Να θυμίσω λοιπόν ότι είχα μία εξαιρετικά πετυχημένη στήλη στην Απογευματινή και εν συνεχεία στη Δημοκρατία με τον τίτλο «Θεέ και Δήμαρχε» όπου φωτογράφιζα σε όλη την Ελλάδα και κατήγγειλα τα ίδια ακριβώς θέματα. Άρα σύνταξη δεν έχω πάρει επ΄ αυτού. Ε, λοιπόν αντί να γράφω πια σε εφημερίδα αφού δεν έχω χρόνο τα χώνω στο facebook και έπεται συνέχεια», τόνιζει η κυρία Πιπιλή.

«Ο ΕΝΦΙΑ κατάντησε τερατούργημα»
 
«Όταν άρχισε να συζητείται η κατάθεση για τον ΕΝΦΙΑ έγιναν δύο συσκέψεις με πολλούς βουλευτές της ΝΔ. Η πρώτη, πολύωρη στο γραφείο Στουρνάρα, στην οποία μίλησα πρώτη», μας αποκαλύπτει και συνεχίζει: «Και είπα ότι όσο υπερφορολογείται η αστική τάξη και η κυβέρνηση υποχωρεί στις πιέσεις αγροτοπατέρων βουλευτών, τόσο η ΝΔ, το κόμμα μας, χάνει την ιδεολογία του. Ήμουν και είμαι υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Με μία εξαίρεση. Το ποσοστό των Ελλήνων που υποφέρουν. Είναι καταγεγραμμένο και μετρημένο. Έγιναν αλλαγές και εμείς ψηφίσαμε τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης που επετεύχθη. Ενώ μέχρι πρότινος δήλωναν ακίνητα μόνο μισό εκατομμύριο Έλληνες ιδιοκτήτες (οι συνήθεις έντιμοι), ξαφνικά δήλωσαν έξι εκατομμύρια! Όταν ανέβηκε στο διαδίκτυο ο ΕΝΦΙΑ, βγήκα «εν εξάλλω» σε τηλεοπτικό σταθμό παραμονές Δεκαπενταύγουστου και είπα ο ΕΝΦΙΑ είναι τερατογένεση, πάρτε τον πίσω.  Γιατί τα προσωπικά «κατσικοδρόμια» μου ήρθαν στο ίδιο ποσό με ένα διαμέρισμα στη Ρηγίλλης», μας λέει.

«Τοποθετήθηκα, ξανατοποθετήθηκα αλλά δε ψηφίζω γιατί δεν είμαι στο τρίτο θερινό τμήμα της Βουλής. Διάβασα τις εκρήξεις των συναδέλφων μου, της Άννας Καραμανλή και του Άδωνι Γεωργιάδη που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση και ένα έχω να πω. Πέρα από κραυγές λαϊκιστικές προσωπικές και «κουλουπου» σε ένα εμμένω. Αν δεν επιτευχθεί η σταδιακή αποφορολόγηση της αστικής περιουσίας χάσαμε το παιχνίδι ως το κατεξοχήν αστικό κόμμα», κλείνει την χειμαρρώδη εξομολόγησή της η κυρία Πιπιλή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact