ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Λέσβος: Μετά τη Βρίσα εκκενώνεται κι άλλος οικισμός

Δυσκολεύει η κατάσταση στο μέτωπο της Δυτικής Λέσβου, καθώς μετά τη Βρίσα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και προς τους κατοίκους του Σταυρού.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει το χωριό και κρίθηκε σκόπιμο να οδηγηθούν οι κάτοικοι στο Πολίχνιτο. Στη Βρίσα το μέτωπο είχε απλώσει στη βορινή πλευρά, βόρεια – βορειοδυτικά από τα Βατερά και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην γυρίσει ξανά η φωτιά προς εκείνο το σημείο, ενώ πλέον απειλεί και τον Σταυρό, έναν μικρότερο οικισμό, που ωστόσο, η πρόσβαση μέσα στο χωριό είναι δύσκολη για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς αποτελείται από στενά δρομάκια που δυσκολεύουν τις κινήσεις των πυροσβεστικών οχημάτων.

Γι’ σαυτό κι αποφασίστηκε να φύγουν όλοι οι κάτοικοι έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν.

Περίπου στη μία το μεσημέρι δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση της Βρίσας, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει απειλητικά τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνέψει και πάλι ο οικισμός των Βατερών, στον οποίο χθες κάηκαν τουλάχιστον δύο σπίτια και δύο επιχειρήσεις, ενώ προκλήθηκαν πολλές ζημιές και σε άλλα κτήρια, μιας και η φωτιά πέρασε μέσα από το τουριστικό θέρετρο κι έφτασε μέχρι την παραλία, όπου το Λιμενικό απεγκλώβισε 9 άτομα δια της θαλάσσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρίσα είχε χτυπηθεί αλύπητα τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί, και του οποίου οι κάτοικοι, όσοι επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί, υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν ξανά τα σπίτια τους.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact