ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε Ηλεία, Αμφισσα και Σχηματάρι – Νέα πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Αντιμέτωπες με τους ισχυρούς ανέμους αλλά και τις συνεχείς αναζωπυρώσεις βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν τόσο στο μέτωπο της φωτιά στην Αχαΐα όσο και σε εκείνο που καίει από τη Δευτέρα στην Αμφισσα.

Σύμφωνα με τις τελευταία πληροφορίες, σε ό,τι έχει να κάνει με την Αχαΐα υπάρχει αναζωπύρωση στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης.

Συγκεκριμένα το φαίνεται πως έχει ανοίξει και πλέον κατευθύνεται προς τα νότια. Μάλιστα αναμένεται να δοθεί εντολή μέσω του 122 για προληπτική απομάκρυνση απ’ το χωριό Λάττα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην φωτιά που καίει στην Αμφισσα. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι πολύ δυνατοί αυξάνοντας έτσι τον δείκτη δυσκολίας για τα πυροσβεστικά μέσα. Στην περιοχή βρίσκονται 14 οχήματα με 47 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων όπως επίσης και 5 αεροσκάφη.

«Η φωτιά είναι δύσκολη καθώς επεκτείνεται μέσα στον ελαιώνα. Όλοι μας προσπαθούμε να περιορίσουμε το καταστροφικό μέτωπο», σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Δελφών Χάρης Αγαπητός και όπως τονίζει «έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις με υδροφόρες και μηχανήματα τόσο από τον Δήμο Δελφών όσο και από την Περιφέρεια Στερεάς». Ηδη έγινε προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας – Αμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε πριν 3 ώρες περίπου από το Σερνικάκι της Φωκίδας σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε μέσα στον ελαιώνα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάσεις.

Νωρίτερα, η ΔΕΥ ‘Άμφισσας με ανακοίνωσή της κάλεσε τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση, καθώς «η διακοπή ρεύματος ενδέχεται να δημιουργήσει πρόβλημα στην υδροδότηση των οικισμών από την κοινότητα Αγίου Γεωργίου και στις νοτιότερες περιοχές (Ιτέα, Κίρρα, Γαλαξίδι, Βουνιχώρα, Αγία Ευθυμία, Αγιοι πάντες, Πεντεόρια) συμπεριλαμβανομένων και των κοινοτήτων Χρισσού και Δελφών».

Φωτιά σε Ζάκυνθο και Κάλαμο Αττικής

Την ίδια στιγμή, φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Καμπί της Ζακύνθου. Στο σημείο σπεύδουν ήδη επίγεια και εναέρια από Άραξο, Κεφαλονιά και Άκτιο.

Εξάλλου, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Βλαστός Καλάμου Αττικής. Συγκεκριμένα, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλαστός Αγίων Αποστόλων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact