ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφία σοκ από την επίθεση στη Τουρκία

Μια σοκαριστική φωτογραφία, η οποία κυκλοφορεί εδώ και κάποιες ώρες από κάποιους χρήστες στο Twitter, αποκαλύπτει τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί και οι υπόλοιποι άνδρες των Αρχών που έφτασαν στο κλαμπ Reina του Βοσπόρου αμέσως μετά το πέρασμα του ένοπλου τζιχαντιστή.

Τη φωτογραφία αναδημοσίευσε το site fragilemag.gr και συνοδεύεται από σχόλιο του συντάκτη, Γιάννη Παναγόπουλου, ο οποίος αναφέρει:

«Η αρμαθιά των ανθρώπων της εικόνας δεν παίζει κάποιο παιχνίδι. Δεν προσποιείται κάτι. Ούτε παίρνει μέρος σε φωτογραφικό πείραμα καλλιτεχνικής αντιπολεμικής καταγγελίας. Ήταν ζωντανοί άνθρωποι που βρέθηκαν στο λάθος σημείο μια λάθος στιγμή. Στην Κωνσταντινούπολη στο κλαμπ Reina, το βράδυ της πρωτοχρονιάς. Οι άνθρωποι της εικόνας είναι νεκροί. Δεν υπάρχει τίποτα ποιητικό σ’ αυτό.

-Τι ήταν το κλαμπ Reina για την Κωνσταντινούπολη; Την τελευταία φορά που πήγα στην Πόλη, πέρασα και από εκεί. Το Reina ή το Supper δεν είναι από τα κλαμπ που προτιμώ. Το ίδιο και τα μαγαζιά εστίασης στο Bebek. Μεγάλα και χωρίς χαρακτήρα. Εκεί πάει η Κωνσταντινούπολη του Sex & the City αλα Τούρκα. Νεόπλουτοι Τούρκοι “σκάνε” με κίτρινες Porsche και σακάκια που τα μανίκια είναι σηκωμένα στο ύψος του αγκώνα για να φαίνεται καλύτερα το χρυσό Rolex. Προτιμώ τα μικρά τζαζ κλαμπ προς τον Γαλατά ή το υπέροχο Babylon. Εκεί ζει η μουσική και ο κόσμος της Πόλης που ταυτίζομαι μαζί του.

Έχουν άραγε σημασία όλα αυτά;

Το Reina δεν ήταν ακόμα ένα κλαμπ. Ήταν το σημείο που η διψασμένη για εσάνς δύσης Κωνσταντινούπολη συγκεντρώνονταν. Ακριβό με υπέροχο σέρβις. Υπάλληλοι που συχνά συνομιλούσαν με ενδοεπικοινωνία. Μπαίνοντας εκεί έβλεπες μια Τουρκία που δεν αντιστοιχεί με τις εικόνες της εξαθλίωσης που επικρατούν στο κεντρικό ή το νοτιοανατολικό κομμάτι της χώρας. Αεράτοι και φωτογενείς, οι κοσμικοί πελάτες του κλαμπ πόζαραν με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν αντίστοιχοι γητευτές της λάμψης στο Άμστερνταμ, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο.

–Ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, στελέχη πολυεθνικών εταιριών, μοντέλα, wannabe ηθοποιοί, paparazzi. Το Reina είχε συγκεκριμένη πελατεία. Εκεί η δικτατορία της λάμψης φάνταζε πανίσχυρη. Θα μπορούσε να μείνει απρόσβλητη και από τον θρησκευτικό φανατισμό;

-Οι γυναίκες που πήγαιναν στο κλαμπ, εμφανισιακά, ήταν ενάντια στους νόμους του Σουνιτικού Ισλάμ που θέλει το σώμα των γυναικών ντυμένο από την κορυφή ως τα νύχια. Η μουσική (που δεν μου άρεσε) στο Reina ακουγόταν δυνατά. Ήταν ενάντια στους νόμους των φανατικών που θέλουν να εξοστρακίσουν την μουσική γιατί την θεωρούν προθάλαμο της ακολασίας. Το αλκοόλ σε αυτό το κλαμπ έρεε άφθονο. Και αυτό ήταν ενάντια στις εντολές των φανατικών που θεωρούν ως επίσημο ποτό της Τουρκίας όχι την ρακί αλλά το άιραν (γιαούρτι σε υγρή μορφή).

Καλώς ορίσατε στο 2017. Οι ευχές μας για λιγότερους νεκρούς δεν ακουστήκαν δυνατά την πρώτη μέρα της χρονιάς.

Μια φίλη από τη Σμύρνη, έγραψε στο facebook – Someone Can Kill You Everywhere. Δεν έχει άδικο. Σκέψου πως το «Everywhere» δεν κάνει εξαιρέσεις».

Το κείμενο κλείνει με το σχόλιο: «Η φωτογραφία που προβάλλουμε είναι επεξεργασμένη. Δεν θέλεις να την δεις χωρίς επεξεργασία»…

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact