ΚΟΣΜΟΣ

Φουκουσίμα: Αποζημίωση 365.000 ευρώ από την Tepco για αυτοκτονία γυναίκας


Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 49 εκατομμυρίων γεν (365.000 ευρώ) στην οικογένεια του θύματος, αν και οι ενάγοντες ζητούσαν αποζημίωση 91,16 εκατομμυρίων γεν (680.000 ευρώ)

H διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Tokyo Electric Power Co Inc (Tepco), ευθύνεται για την αυτοκτονία μιας γυναίκας μετά την πυρηνική καταστροφή τον Μάρτιο του 2011, απεφάνθη σήμερα δικαστήριο της Φουκουσίμα.

Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 49 εκατομμυρίων γεν (365.000 ευρώ) στην οικογένεια του θύματος, αν και οι ενάγοντες ζητούσαν αποζημίωση 91,16 εκατομμυρίων γεν (680.000 ευρώ).

Η 58χρονη Χάμαλο έδωσε τέλος στη ζωή της την 1η Ιουλίου του 2011, αφού περιλούστηκε με βενζίνη και έβαλε φωτιά στα ρούχα της, έχοντας επιστρέψει στο σπίτι της στην πόλη Καουαμάτα, 40 χλμ. από το πυρηνικό σταθμό. Οι αρχές είχαν δώσει εντολή για την εκκένωση της πόλης από τον Απρίλιο. Η γυναίκα έπαθε κατάθλιψη αφότου εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Ζητώντας συγνώμη για «το πρόβλημα που προκάλεσε στο πληθυσμό» και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της, η Tepco δήλωσε ότι «έλαβε γνώση της δικαστικής απόφασης αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει τίποτε», όσον αφορά το ενδεχόμενο να εφεσιβάλει ή όχι την απόφαση της δικαιοσύνης.

Η εταιρία είχε ήδη πληρώσει αποζημίωση στην οικογένεια ενός ακόμη ανθρώπου που αυτοκτόνησε, αλλά αυτό έγινε ύστερα από εξωδικαστικό διακανονισμό, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν μακριά από τις εστίες τους, τις οποίες εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εξαιτίας της μόλυνσης με ραδιενέργεια περιοχών γύρω από το πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταΐιτσι που καταστράφηκε από το γιγάντιο τσουνάμι στις 11 Μαρτίου του 2011 στην βορειοανατολική χώρα. Σχεδόν το ένα τρίτο αυτών διαμένει σε προσωρινά καταλύματα.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι το τελευταίο πλήγμα για την Tepco, η οποία είχε λάβει πακέτο διάσωσης από την κυβέρνηση με χρήματα των φορολογουμένων το 2012 και αναμένεται να δαπανήσει περισσότερα από 36,36 δισεκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις μόνο για την πυρηνική καταστροφή.

 
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact