ΚΟΣΜΟΣ

«Φρένο» στο σχέδιο επίσκεψης του Μεξικανού Προέδρου στις ΗΠΑ

Τεταμένα τα πνεύματα στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών

«Πάγωσε» το σχέδιο επίσημης επίσκεψης του προέδρου του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο στον Λευκό Οίκο μετά από έντονη τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για να γίνει μια επίσκεψη, αλλά θα πουν στις ομάδες τους να συνεχίσουν να συζητούν και να συνεργάζονται», είπε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού είχε ανακοινώσει προ ημερών ότι συζητείτο διμερής σύνοδος κορυφής εντός των προσεχών εβδομάδων, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς.

Η εφημερίδα Washington Post, η οποία ανέφερε πρώτη ότι η επίσκεψη αναβάλλεται το Σάββατο, σημείωσε πως η συνδιάλεξη του Τραμπ και του Πένια Νιέτο την Τρίτη, που διήρκεσε 50 λεπτά, κατέληξε σε αδιέξοδο όταν ο ρεπουμπλικάνος επέμεινε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί δημόσια τη θέση της μεξικανικής κυβέρνησης πως δεν θα επωμιστεί το κόστος της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού.

Μεξικανός κυβερνητικός αξιωματούχος είπε στην εφημερίδα ότι ο Τραμπ ήταν εκτός εαυτού κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, έγραψε η Washington Post. Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι ο Τραμπ οργίστηκε, διότι θεώρησε παράλογη την αξίωση του Πένια Νιέτο να υπαναχωρήσει από την προεκλογική του υπόσχεση πως θα αναγκάσει τη μεξικανική κυβέρνηση να πληρώσει για το τείχος.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού ανέφερε ότι δεν έχει κανένα άλλο σχόλιο για τη συνδιάλεξη πέραν του ότι ο Τραμπ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της συντριβής ενός ελικοπτέρου στην Οαχάκα και ότι οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις στα πεδία του εμπορίου, της μετανάστευσης και της ασφάλειας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact