ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη από τις μαρτυρίες: «Με έβαζε να διαβάσω το Ευαγγέλιο και μου κατέβαζε το εσώρουχο»

«Η καλόγρια με έβαζε να διαβάσω το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Παύλου και μου κατέβαζε το εσώρουχο»

Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες των θυμάτων σ3ξουαλικής κακοποίησης από μέλη του κλήρου της Καθολικής Εκκλησίας της Γαλλίας.

Το 80% των 330.000 παιδιών που υπέστησαν τέτοιου είδους επιθέσεις ήταν αγόρια ηλικίας 10-13 ετών, όμως πολλά ήταν και τα κορίτσια που κακοποιήθηκαν από ιερείς αλλά και μοναχές, οι οποίες χρησιμοποιούσαν σταυρούς για να βιάσουν μικρά κορίτσια ή εξανάγκαζαν αγόρια να κάνουν σ3ξ μαζί τους.

Ενα από τα θύματα, ονόματι Μαρί, κατέθεσε ότι κακοποιήθηκε σε ηλικία 11 ετών. Οταν διαμαρτυρήθηκε σχετικά στους γονείς της, εκείνοι αρνήθηκαν να πιστέψουν ότι μια καλόγρια θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο.

Η κακοποίησή της συνεχίστηκε έτσι για άλλον έναν χρόνο. «Ημουν πραγματικό δώρο γι’ αυτήν την καλόγρια, επειδή ήξερε πολύ καλά ότι δεν ρίσκαρε τίποτα» ανέφερε η Μαρί, προσθέτοντας ότι η εν λόγω καλόγρια τη φώναζε στο γραφείο της, κλείδωνε την πόρτα, έκλεινε τις κουρτίνες και την έβαζε να καθίσει στα πόδια της.

«Με έβαζε να διαβάσω το Ευαγγέλιο του Αποστόλου Παύλου ή κάποιου άλλου, ενώ με πίεζε με το ένα χέρι της στο στήθος της και μου κατέβαζε το εσώρουχο με το άλλο. Φοράγαμε, φυσικά, φούστες, όχι παντελόνια. Με τρομοκρατούσε και παρέλυα» είπε.

Στο κρεβάτι

Ο Ολιβιέ Σαβινιά ήταν ένα ακόμη θύμα. Ηθελε να πιστεύει ότι ο ιερέας της ενορίας του ήταν ένας αφοσιωμένος άντρας. Οταν όμως του ζήτησε να βγάλει τα ρούχα του και να ξαπλώσει στο κρεβάτι δωματίου της θερινής κατασκήνωσης όταν ήταν 13 ετών, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. «Τον θεωρούσα καλό άνθρωπο, που δεν θα με έβλαπτε ποτέ. Οταν βρέθηκα ημίγυμνος σε εκείνο το κρεβάτι, με εκείνον να με αγγίζει, συνειδητοποίησα το λάθος» αναφέρει ο Σαβινιά, ο οποίος ηγείται τώρα ενός γκρουπ θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από μέλη του κλήρου.

Η επιτροπή που διεξήγαγε την έρευνα αναφέρει στο πόρισμά της ότι η Εκκλησία όχι μόνο δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την κακοποίηση, αλλά έκλεινε τα μάτια, αποτυγχάνοντας να αναφέρει την κακοποίηση και ορισμένες φορές εν γνώσει της έφερνε τα παιδιά σε επαφή με τους θύτες.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact