ΕΛΛΑΔΑ

Φρούριο για δεύτερη μέρα η Αθήνα λόγω Μακρόν -Ακροβολισμένοι σε ταράτσες ελεύθεροι σκοπευτές και σήμερα

Φρούριο θα θυμίζει και σήμερα Παρασκευή η Αθήνα λόγω της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου με τον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ για την ασφάλεια, αλλά και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας να συνεχίζονται κανονικά.

Ειδικότερα, το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο και σήμερα και θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, ενώ τα μέτρα θα διαρκέσουν έως τις 15:00. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η Τροχαία θα πραγματοποιεί εκτροπές της κυκλοφορίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

2.000 αστυνομικοί στους δρόμους της Αθήνας

Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που λήφθηκαν με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, 2.000 αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ, ενώ αναπτυγμένα στην πόλη είναι ακόμη κλιμάκια της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας. Επίσης, στους δρόμους βρίσκονται  στελέχη του ΤΕΕ, και συνοδοί σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών οι οποίοι κλείνουν τελείως, ενώ μηχανισμοί εντοπισμού βομβών έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, όπως και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων. Εκτός από τον έλεγχο πριν, πάντως, γίνεται έλεγχος και μετά, καθώς θα υπάρχουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιφορτισμένη με την περίφημη παρατήρηση που θα έχουν το βλέμμα τους… ψηλά, σε μπαλκόνια και ταράτσες καλύπτοντας και τα νώτα του Γάλλου Προέδρου. Ταυτόχρονα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου βρίσκεται ο κ. Μακρόν.θα περιπολούν νωρίτερα στα σημεία επισκέψεων και προσέγγισης του Γάλλου πρωθυπουργού. Επιπλέον σε πολλές ταράτσες κτιρίων της πόλης, κοντά σε σημεία διέλευσης της αυτοκινητοπομπής βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ, προκειμένου να επιβλέπουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Φυσικά, από όπου περνά ο Γάλλος Πρόεδρος γίνεται νωρίτερα «αποστείρωση» δρόμων, και κλείνουν τελείως, ενώ μηχανισμοί εντοπισμού βομβών έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, όπως και συσκευές απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων. Εκτός από τον έλεγχο πριν, πάντως, γίνεται έλεγχος και μετά, καθώς θα υπάρχουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιφορτισμένη με την περίφημη παρατήρηση που θα έχουν το βλέμμα τους… ψηλά, σε μπαλκόνια και ταράτσες καλύπτοντας και τα νώτα του Γάλλου Προέδρου. Ταυτόχρονα πετούν συνεχώς ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω από τα σημεία όπου βρίσκεται ο κ. Μακρόν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact