ΚΟΣΜΟΣ

Φτάνει το Γαλλικό «ιππικό» στην Ανατολική Μεσόγειο

Το κόσμημα του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, φτάνει και πάλι στα ούτως ή άλλως «θερμά» νερά της Ανατολικής Μεσογείου.
Την αναχώρησή του από την Τουλόν στις 21 Φεβρουαρίου, γνωστοποίησε η ίδια η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Όπως αναφέρει και ο «Βηματοδότης» στην ιστοσελίδα tovima.gr, το Charles de Gaulle θα μετάσχει στην επιχείρηση “Clemenceau ‘21”, ενώ μαζί του, συμμετέχοντας στην Ομάδα Μάχης του, από  23 Φεβρουαρίου και μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2021, θα είναι και η ελληνική φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ».
.
Δείτε τι έγραψε ο «Βηματοδότης»:
.
«Ενώ το Τσεσμέ βρίσκεται στο Αιγαίο, γίνεται γνωστό ότι το πυρηνοκίνητο γαλλικό αεροπλανοφόρο “Charles de Gaulle” (CDG), η ναυαρχίδα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, απέπλευσε ήδη από τη μεγάλη ναυτική βάση της Τουλώνος στη Νότια Γαλλία και κατευθύνεται στη Μεσόγειο. Θα συμμετάσχει στην τετράμηνης διάρκειας επιχείρηση “Clemenceau ‘21”, με τη «Δύναμη 473» (Task Force-473), στην Ανατολική Μεσόγειο αρχικώς και στον Ινδικό ωκεανό εν συνεχεία. Μαζί του, συμμετέχοντας στην Ομάδα Μάχης του, από μεθαύριο 23 Φεβρουαρίου και μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2021, θα είναι και η ελληνική φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ», τύπου “Standard”».
.
Δεν είναι πρώτη φορά που το γιγάντιο αεροπλανοφόρο θα βρεθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.
.
Θυμίζουμε πως το Charles de Gaulle είχε έρθει στην περιοχή και τον περασμένο Φεβρουάριο, «ταράζοντας» την Τουρκία, ειδικά όταν δύο αεροσκάφη Rafale που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο πέταξαν πάνω από την Κύπρο.
.
Τότε ο Τουρκικός Τύπος είχε φτάσει στο σημείο να κάνει λόγο για… προβοκάτσια της Γαλλίας!
.
Η έλευση του Charles de Gaulle είχε προαναγγελθεί από της Γαλλίδα υπουργό Άμυνας, όταν είχε έρθει στην Αθήνα για την υπογραφή της σύμβασης για τα Rafale. Τότε, στις 26 Ιανουαρίου, η κυρία Παρλί είχε πει πως η ναυαρχίδα του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού θα αναπτυχθεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου περί τα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, δίνοντας την ευκαιρία να «ταξιδέψουν οι δυνάμεις μας πλάι-πλάι και να μάθουν να συνεργάζονται ενισχύοντας τη διαλειτουργικότητα τους»

Η ίδια είχε προσθέσει πως «αυτή η συνεργασία που οικοδομούμε, συγκεκριμένα στη Μεσόγειο, είναι ουσιαστική για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου, για να γίνει σεβαστό το δικαίωμα και η ελευθερία κυκλοφορίας».
.
«Αυτός ο χώρος που βρίσκεται στο σταυροδρόμι πολλών κρίσεων -στη Λιβύη, στη Συρία- υπόκειται σε αυξανόμενες εντάσεις και απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις, είναι ουσιώδες οι Ευρωπαίοι να συνειδητοποιήσουν ότι από κοινού, αποκτώντας τις κατάλληλες ικανότητες, θα μπορέσουμε να βρούμε βιώσιμες λύσεις», είχε αναφέρει η κυρία Παρλί.
.
OnAlert Με πληροφορίες από tovima.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact