ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Απαγορεύτηκε η Ημέρα με μπουρκίνι για τις μουσουλμάνες της Μασσαλίας

Το θαλάσσιο πάρκο Speedwater Park και ο δήμος της περιοχής του Ρήνου αποφάσισαν να μην επιτρέψουν στις μουσουλμάνες της Μασσαλίας να νοικιάσουν αποκλειστικά πισίνα για μπάνιο με μπουρκίνι.

Μετά την τεράστια αναταραχή που ξέσπασε στη Γαλλία για το μπάνιο με μπουρκίνι, που είχε ζητήσει η οργάνωση Smile 13  των μουσουλμάνων γυναικών της Μασσαλίας, ήρθε η απαγόρευση. Η μουσουλμανική οργάνωση σχεδίαζε μια ειδική ημέρα για μουσουλμάνες σε πισίνα, και είχε ζητήσει την ενοικίασή της από τον δήμο και το θαλάσσιο πάρκο, με την υποχρέωση οι γυναίκες να φοράνε ολόσωμο πέπλο και μαντήλα στην παραλία, το λεγόμενο μπουρκίνι. Τελικά το θαλάσσιο πάρκο και ο δήμος αποφάσισαν να απορρίψουν το αίτημά τους. 


«Ούτε το Speedwater Park, ούτε η πόλη Pennes-Mirabeau επιθυμούν να προκληθούν επεισόδια» ανακοίνωσαν και οι δύο πλευρές, λίγες εβδομάδες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νότια Γαλλία.
Το αίτημα της οργάνωσης των μουσουλμάνων γυναικών της Μασσαλίας προκάλεσε πολεμική στη Γαλλία. Όπως έγραψε η οργάνωση Smile 13 στο λογαριασμό της στο Facebook, παρακολούθησε «με οργή και αγανάκτηση το εύρος της πολεμικής» γύρω από αυτό το γεγονός. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι έλαβε με επιστολή σφαίρες στα γραφεία της οργάνωσης και ότι θα καταθέσει μήνυση για ισλαμοφοβία. Η ανακοίνωση της οργάνωσης που καλούσε τις γυναίκες μουσουλμάνες να πάνε στην Ημέρα πισίνας ντυμένες ολόσωμα είχε προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις στα κόμματα της Δεξιάς και ακροδεξιάς στη Γαλλία που κατήγγειλαν ότι καλλιεργείται άκρατος κοινοτισμός με αυτή την πρωτοβουλία.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact