ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία και Γερμανία θα προχωρήσουν «χέρι-χέρι για την Ευρώπη του μέλλοντος»

Αναβαθμισμένες ευθύνες στην Ε.Ε. θέλουν να αναλάβουν Ολάντ και Σταϊνμάιερ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ επισήμαναν σήμερα πως είναι ανάγκη οι δύο χώρες «να προχωρήσουν χέρι με χέρι» για να οικοδομήσουν «την Ευρώπη του μέλλοντος» μετά το Brexit και να αγωνιστούν από κοινού εναντίον του εθνικισμού και του εξτρεμισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μία ημέρα μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αρχίσει τη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «έχουμε μια υψηλή ευθύνη, η Γαλλία και η Γερμανία, η οποία είναι να χαράξουμε μια πορεία για την Ευρώπη, να προσφέρουμε ένα όραμα στους λαούς μας για να μπορέσουμε να δεσμευτούμε πλήρως στην οικοδόμηση της Ευρώπης του μέλλοντος», είπε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους έπειτα από ένα γεύμα που παρέθεσε στον νέο πρόεδρο της ομοσπονδιακής δημοκρατίας της Γερμανίας.

«Οι δύο χώρες μας είναι απαραίτητες προκειμένου η Ευρώπη να μπορέσει να προχωρήσει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Με χαροποιεί το γεγονός ότι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να προχωρούν χέρι χέρι για να οικοδομήσουν ένα ευρωπαϊκό μέλλον», ήταν η σχεδόν ταυτόσημη δήλωση του σοσιαλδημοκράτη νέου προέδρου της Γερμανίας, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τη 18η Μαρτίου.

«Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν να αναλάβουν μια ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη από ό,τι προηγουμένως», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι δύο αρχηγοί κρατών διαβεβαίωσαν επίσης πως είναι απόλυτα σύμφωνοι όσον αφορά την ανάγκη να αντικρουστεί η άνοδος του εθνικισμού και του εξτρεμισμού στην Ευρώπη.

Ο Ολάντ σημείωσε με ικανοποίηση την «κοινή επιθυμία» της Γαλλίας και της Γερμανίας «να αγωνιστούμε εναντίον όλων των μορφών εξτρεμισμού, της επιστροφής στους εθνικισμούς οι οποίοι τόσο έχουν βλάψει την Ευρώπη και μπορούν να απειλήσουν την ειρήνη σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Σταϊνμάιερ δήλωσε αποφασισμένος να καταπολεμήσει «αυτή την έλξη των αυταρχικών καθεστώτων» και απηύθυνε την έκκληση να αποφεύγεται «ο πειρασμός της υπεραπλούστευσης».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact