ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πολιτική αναταραχή εξαιτίας μιας αφίσας [Εικόνες]

Η διαφημιστική καμπάνια του δημάρχου του Μπεζιέ, με την οποία ανακοινώνει τον εξοπλισμό της δημοτικής αστυνομίας της πόλης με περίστροφα, έχει προκαλέσει σάλο στην Γαλλία και προκάλεσε την επέμβαση του υπουργού Εσωτερικών. 

Ο Ρομπέρ Μέναρ, απο τους ιδρυτές του διεθνούς οργανισμού Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα , είναι μια αφιλεγόμενη προσωπικότητα. Το 2014, εξελέγη δήμαρχος του Μπεζιέ, πόλης της νότιας Γαλλίας, με την υποστήριξη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν, ο Μενάρ και ήδη έχει βάλει σε εφαρμογή διάφορα ηθικοπλαστικά μέτρα. Αυτήν την φορά,  πήρε την απόφαση να εξοπλίσει την δημοτική αστυνομία της πόλης του, εξασκώντας το δικαίωμα που το δίνει το Σύνταγμα της Γαλλίας. Ωστόσο, ο τρόπος με τον όποιο επέλεξε να την ανακοινώσει στους δημότες του, προκάλεσε αντιδράσεις στην Γαλλία. Η δημοτική αρχή τοποθέτησε αφίσες σε όλη την πόλη, οι οποίες απεικονίζουν ένα περίστροφο και έχουν την λεζάντα « Τώρα, η Δημοτική Αστυνομία έχει ένα καινούριο φίλο». 

Αμεση ήταν η αντίδραση του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, που δήλωσε: «Η χώρα μας βρίσκεται σε μια τέτοια συγκυρία, που απαιτεί ηθική και υπευθυνότητα. Η κίνηση του κ. Μενάρ είναι ανεύθυνη. Τα σύμβολα σε μια Δημοκρατία έχουν μια ιδιαίτερη σημασία. Τα περίστροφα δεν είναι ο καλύτερος φίλος της Αστυνομίας, είναι το μέσο προστασίας τους. Οι καλύτεροι φίλοι της Αστυνομίας είναι οι πολίτες που σέβονται τους νόμους και τις αξίες της Δημοκρατίας». 

Ο δήμαρχος Ρομπέρ Μενάρ

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Μπεζιέ υπερασπίστηκε την πολιτική του και τονίζει: « Η αφίσα έχει ως σκοπό να καθησυχάσει τους πολίτες και να προειδοποιήσει τους ταραξίες και τους  
 κακοποιούς, ότι πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν». Η δημοτική αντιπολίτευση και τα υπολοίπου κόμματα της Γαλλίας κατηγόρησαν τον δήμαρχο ότι μετατρέπει την πόλη του σε σκηνικό της Αγρίας Δύσης με αυτή του την ενέργεια. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος δήλωσε:« Ο κύριος Μενάρ δεν είναι φίλος με την Δημοκρατία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact