ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στην κούρσα για την προεδρία ο Αλέν Ζιπέ


Ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα του δεξιού κόμματος UMP

Στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας κατεβαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέν Ζίπε, έπειτα από ανακοίνωση πως θα διεκδικήσει το χρίσμα του δεξιού κόμματος UMP.

Ο 69χρονος Ζιπέ ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος στη μάχη των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του αντιπολιτευόμενου κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017.

Παρόλα αυτά, το κόμμα δεν έχει διευκρινίσει κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί προκριματική εσωκομματική εκλογή.

Την ίδια στιγμή, πιθανό θεωρείται να διεκδικήσει τη θέση του υποψηφίου και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αν και το όνομά του έχει εμπλακεί σε στο σκάνδαλο Μπετανκούρ και ενδέχεται να σταθεί εμπόδιο στις φιλοδοξίες του.

Σε μήνυμα με τίτλο «2017, σύντομα…», που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Ζιπέ αναφέρει πως επιθυμεί να συμμετάσχει στην οικοδόμηση της Γαλλίας του μέλλοντος και κάνει λόγο για την οικονομική κρίση και τον επεκτατισμό του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Ζιπέ θεωρείται ο πιο δημοφιλής Γάλλος πολιτικός.

 

 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact