ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Υποψήφιος πρόεδρος το 2017 ο Σαρκοζί


Ετοιμάζεται να διεκδικήσει τα ηνία της χώρας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Parisien» – Άγνωστο μέχρι στιγμής το πώς θα ανακοινώσει την επάνοδό του

O κύβος ερρίφθη! Ο Νικολά Σαρκοζί θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της γαλλικής Δεξιάς και θα διεκδικήσει τα ηνία της χώρας το 2017.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “Le Parisien”, o πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ενημέρωσε τους στενούς συνεργάτες του αφότου γύρισε από τις καλοκαιρινές διακοπές, ότι επιστρέφει δριμύτερος στην πολιτική σκηνή της χώρας μετά από ένα μικρό διάλειμμα .

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, ο πρώην ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων, ήδη συσπειρώνει πρωτοκλασάτα στελέχη από το χώρο της Δεξιάς. Ακόμα και ο άλλοτε πολιτικός του αντίπαλος,και πρώην ηγέτης του Κόμματος UMP,Ζαν Φρανσουά Κοπέ, προτίθεται να τον στηρίξει. 

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα, αυτό που μελετά τώρα ο Σαρκοζί, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ανακοινώσει στους Γάλλους την πολιτική επιστροφή του. “Θα υπάρξει τηλεοπτικό διάγγελμα, θα το αποκαλύψει μέσω του λογαριασμού του στο FAcebook ή απλά το επιτελείο του θα συντάξει ένα δελτίο Τύπου και θα το προωθήσει στο γαλλικό Τύπο;”

Mε την ανακοίνωσή του ότι βάζει υποψηφιότητα για αρχηγός της γαλλικής Δεξιάς, ο Σαρκοζί θέλει επίσης να μετρήσει και τις δυνάμεις του ενώ ετοιμάζεται να αλλάξει άρδην τη δομή του κόμματος, ακόμα και το όνομά του UMP.

“Θέλει να φέρει τον άνεμο της αλλαγής στο Συντηρητικό Κόμμα” , γράφει η “Le Parisien” αφού σκοπεύει να αλλάξει ακόμα και το όνομα του κόμματος, την ηγετική ομάδα ακόμα και το πρόγραμμα της γαλλικής Δεξιάς. Το μεγάλο ερώτημα για τους Συντηρητικούς ψηφοφόρους είναι πως θα φέρει και χρήματα στο ταμείο του κόμματος καθώς η γαλλική Δεξιά είναι βουτηγμένη στα…χρέη. Ο Σαρκοζί έχει ήδη σκεφτεί μία λύση αφού έχει με το μέρος του την…αφρόκρεμα των Γάλλων επενδυτών.Το μόνο σίγουρο είναι πως, κατά την ανακοίνωσή του στους Γάλλους πολίτες ότι θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, θα μιλήσει αναλυτικά για τους λόγους για τους οποίους επιστρέφει στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας. 

Εξάλλου, υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την επιστροφή του στη πολιτική σκηνή της πατρίδας του.

Ειδικά τώρα που όλη η Γαλλία ασχολείται με το βιβλίο- δηλητήριο της Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία ως απατημένη πρώην “πρώτη κυρία” κτίζει ένα βιτριολικό προφίλ για τον πρώην εραστή της, Γάλλο πρόεδρο,Φρανσουά Ολάντ και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Γάλλοι δεν τον θέλουν το 2017 στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Σαρκοζί θέλει να προσφέρει “οξυγόνο” στο συντηρητικό κόμμα και τώρα που η σταρ της ακροδεξιάς και ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου, Μαριν Λεπέν, έχει σηκώσει…κεφάλι απειλώντας τους Σοσιαλιστές και τους Συντηρητικούς με νίκη από τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών, είναι η κατάλληλη στιγμή, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα. 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact