ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλικά αεροσκάφη έτοιμα να βομβαρδίσουν τη Συρία

Τις πρώτες αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Συρία έκαναν την Τρίτη γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, ώστε να προετοιμαστούν για πιθανές επιθέσεις ενάντια στους τζιχαντιστές.

Το γεγονός ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λορέν Φαμπιούς. «Αυτές οι αναγνωριστικές πτήσεις θα καθορίσουν τις κινήσεις που θα γίνουν, όταν έρθει η ώρα», είπε στους δημοσιογράφους.

Δύο γαλλικά μαχητικά Rafale της Γαλλίας, με εξοπλισμό για να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο, πέταξαν πάνω από τη Συρία, σύμφωνα με γαλλική στρατιωτική πηγή την οποία επικαλείται το AFP. «Τα δύο Rafale απογειώθηκαν από τον Περσικό Κόλπο το πρωί και επέστρεψαν», ανέφερε.

Τις αναγνωριστικές πτήσεις τις είχε προαναγγείλει από τη Δευτέρα ο Φρανσουά Ολάντ, δηλώνοντας ότι σύντομα η Γαλλία θα προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες προκειμένου να αποφασιστεί αν θα γίνουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στη Συρία. «Θέλω να διαπιστώσω τι ετοιμάζουν εναντίον μας και τι κάνουν σε βάρος του πληθυσμού της Συρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος.

Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί την αλλαγή της στρατηγικής της Γαλλίας στο θέμα της Συρίας, καθώς το Παρίσι έως τώρα κρατούσε αποστάσεις από ενδεχόμενη βομβαρδιστική αποστολή εκεί. «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει να γίνει στην πατρίδα, αλλά και εκεί που οχυρώνεται», τόνισε ο Ολάντ. Παρόλα αυτά, απέκλεισε το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν «αναποτελεσματική και μη ρεαλιστική».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact