ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλική ”ρουκέτα”: ”Το Τσεσμέ βγήκε στο Αιγαίο για να δοκιμαστεί η στάση των ΗΠΑ-Έλληνες να είστε σε ετοιμότητα”

Πραγματική “βόμβα” έριξαν γαλλικές πηγές, αναφέροντας ότι ο Ερντογάν προκαλεί στα ίσια τον Τ.Μπάιντεν στην Α.Μεσόγειο για να σφυγμομετρήσει αντιδράσεις του, με σκοπό φυσικά να κινηθεί παρακάτω το επόμενο διάστημα κατά Ελλάδος και Κύπρου.

“Η αποστολή του TCG Çeşme αφορά πιθανότατα δοκιμή των αντιδράσεων της νέας κυβέρνησης Μπάιντεν από την Άγκυρα.

Επιπλέον, θα αποπλεύσει το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle τις επόμενες ημέρες με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο μαζί με τη συνοδεία του.

Ως υπενθύμιση, η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία έναντι των τουρκικών ισχυρισμών”, αναφέρει η γαλλική πηγή.

Το σενάριο αυτό είναι το πιο κοντινό στην πραγματικότητα, μαζί με αυτό την αντίδρασης του Τούρκου προέδρου στην απαίτηση Κιλιτσάρογλου να παραιτηθεί μετά το φιάσκο στο Β.Ιράκ που στοίχισε την ζωή σε 13 Τούρκους ομήρους.

Την ίδια στιγμή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χούλι Ακάρ δήλωσε ότι οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας θα αποδυναμώσουν τη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

“Η Τουρκία βρίσκεται στο ΝΑΤΟ εδώ και 69 χρόνια”, δήλωσε ο Άκαρ, προσθέτοντας ότι η χώρα «θα συνεχίσει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη συμμαχία και να εκπληρώνει πλήρως τις δεσμεύσεις μας εντός της συμμαχίας. Η συμμαχία θα είναι ισχυρή εάν και οι σύμμαχοι είναι ισχυροί».

«Οι περιορισμοί των αδειών και οι απόπειρες και οι απειλές κυρώσεων κατά της Τουρκίας αποδυναμώνουν τη συμμαχία. Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), μια ένοπλη οργάνωση που μάχεται στο τουρκικό έδαφος για περίπου 40 χρόνια και έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι «το μεγαλύτερο εμπόδιο ενάντια στο ΝΑΤΟ αποστολή στο Ιράκ», είπε ο Άκαρ που θέλει σαφώς να νομιμοποιήσει κατά κάποιον τρόπο τις ενέργειες της Τουρκίας και στο Αιγαίο.

Σε όλα αυτά η απάντηση της Ελλάδος έρχεται με τις ειδικές Δυνάμεις. Tην Τρίτη και την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ακόμη μία άσκηση συνεργασίας Δυνάμεων της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και του Πλοίου Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) ΚΕΡΚΥΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου.

Η συνεκπαίδευση σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ) και περιλάμβανε εξειδικευμένα αντικείμενα διεξαγωγής Ειδικών Επιχειρήσεων.

Η εν λόγω Άσκηση είχε ως σκοπό την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων, καθώς και του επιπέδου συνεργασίας τους κατά την σχεδίαση και εκτέλεση των εν λόγω επιχειρήσεων στο ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον του Αιγαίου.

Οι Τούρκοι θα σφυγμομετρούν συνεχώς αντιδράσεις στην Ουάσιγκτον το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα για να εξετάσουν αν και και κατά πόσο θα τους δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουν σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ οφείλουν στην προκειμένη περίπτωση να δράσουν αποτελεσματικά και άμεσα, αλλιώς κινδυνεύουν οι δράσεις και τα σχέδια των εταιρειών τους νοτίως της Κρήτης, και αυτό σίγουρα τους λέει πάρα πολλά.

pentapostagma.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact