ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γενέθλια με «ντόρτια» οι «ερυθρόλευκοι»

Συνδύασε γενέθλια με «ντόρτια» και θα κάνει καλά Κούλουμα… Ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 94 χρόνια από την ίδρυσή του την Κυριακή (10/3) και το γιόρτασε με το ευρύ 4-1 επί του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», φτάνοντας τους 57 βαθμούς σε 24 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας και παραμένοντας στο -7 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν όσο αποτελεσματική χρειαζόταν για να φτάσει στην άνετη επικράτηση, για την ακρίβεια πιο αποτελεσματική από ποτέ στη φετινή σεζόν, καθώς αξιοποίησε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες της (7 τελικές-4 τέρματα) κι ενώ είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντανιέλ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήταν καταπληκτικός, πέτυχε δύο γκολ και γενικά αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα των Θεσσαλονικέων, που φάνηκαν αφελείς, αφού σπατάλησαν τις καλές τους ευκαιρίες όσο το ματς ήταν στο 0-0 και άφησαν κενούς χώρους σε αρκετές περιπτώσεις, για να τιμωρηθούν από τους γηπεδούχους.

Είναι αλήθεια ότι το 4-1 είναι κάπως υπερβολικό με βάση την εικόνα των δύο αντιπάλων στο φαληρικό γήπεδο, αλλά από τη στιγμή που οι Πειραιώτες το είχαν αυτή τη φορά το εύκολο γκολ, δεν θα μπορούσαν να χαριστούν στην ομάδα του Σάββα Παντελίδη.

Μασούρας και Ελαμπντελαουί ήταν επίσης πολύ καλοί για τους νικητές, Βαλεριάνος, Μαρτίνες και Γκαρσία ξεχώρισαν για τους «κίτρινους».

Από την πλευρά του, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν απέφυγε το λάθος, μην καταλογίζοντας το ξεκάθαρο πέναλτι στο 47′, με τον Βέλεθ να σταματά την μπάλα με το χέρι.

Με Ποντένσε πρωτεργάτη…
Στο α’ ημίχρονο ο Άρης ήταν πιο κινητικός, πιο δραστήριος και ο Σα ένιωσε ανησυχία σε μία δύο περιπτώσεις, με τον Φετφατζίδη κόντρα στην πρώην ομάδα του να χάνει τη σημαντικότερη ευκαιρία στο 25′.

Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός ανέβασε «στροφές» και δύο λεπτά αργότερα ο Μασούρας αξιοποίησε την ασίστ του Ελαμπντελαουί για το 1-0.

Στο 35′ ήταν η σειρά του Ποντένσε να δώσει το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς των οπαδών των Πειραιωτών, που είχαν φέρει πλέον το ματς στα μέτρα τους.

Στο β’ ημίχρονο η αλήθεια είναι ότι δε υπήρχε καλός ρυθμός μέχρι το 70′, με τον Μαρτίνες στο 74′ να δίνει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενος την αμυντική ολιγωρία των γηπεδούχων.

Ωστόσο, ο Ποντένσε το πήρε πάνω του κι ένα λεπτό αργότερα «καθάρισε» τη νίκη για την ομάδα του Μαρτίνς, για να βάλει το… κερασάκι στην τούρτα ο Γκερέρο στο 90′, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Δωδεκανήσου με βοηθούς τον Κωσταρά του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας και τον Γκάγκα του Συνδέσμου Λάρισας.

Οι συνθέσεις

Oλυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουΐ, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Φορτούνης (84’ Καμαρά), Μασούρας (70′ Ανδρούτσος), Ποντένσε, Χασάν (62′ Γκερέρο)

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια (78′ Μπάσα), Σιώπης, Λάρσον, Ματέο, Φετφατζίδης (57′ Μαρτίνες), Γιουνές

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact