ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Δραματικές οι εξελίξεις στη χώρα για το προσφυγικό

«Αναγκαία η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών»

Για δραματικές εξελίξεις στη χώρα στο προσφυγικό που καθιστούν αναγκαία τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, μίλησε πριν από λίγο από το Ηράκλειο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή για να μη φθάσουμε σε εθνική τραγωδία».

«Γνωρίζετε ότι πριν από λίγες ημέρες ζήτησα τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μπορέσουμε να χαράξουμε μια εθνική γραμμή για το προσφυγικό. Σήμερα οι εξελίξεις στη χωρά είναι δραματικές και επιβεβαιώνουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης και συνεννόησης» ανέφερε η κ. Γεννηματά, συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς καθυστερεί». Ακούω, συνέχισε, ότι ίσως γίνει την Παρασκευή, είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία πριν από τη συνάντηση στις Βρυξέλλες.

«Θεωρώ ότι τα πράγματα τρέχουν. Η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις προχωρά σε μονομερείς ενέργειες. Έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα και πια η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων είναι επιτακτική», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «συνεννόηση δεν σημαίνει η κυβέρνηση χειρίζεται μόνη της τις υποθέσεις και όταν τα κάνει μαντάρα καλεί την αντιπολίτευση να βάλει πλάτη για να μπορέσουν τα πράγματα να προχωρήσουν μετά το αδιέξοδο».

«Ελπίζω λοιπόν έστω και την Παρασκευή η συνάντηση αυτή να υπάρχει γιατί θα πρέπει να υπάρξει εθνική γραμμή για να μη φθάσομε σε εθνική τραγωδία, Έλεγα ότι ίσως κληθούμε να αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση, δυστυχώς ήδη αντιμετωπίζει η χώρα ανθρωπιστική κρίση» τόνισε η η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Γεννηματά, η οποία πραγματοποιεί από χθες διήμερη περιοδεία της στην Ανατολική Κρήτη, σήμερα το πρωί συναντήθηκε στο Ηράκλειο με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact