ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: θα καταπλήξουμε τον κόσμο και στην οικονομία

Πολύ μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2020 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και εξήγησε πως ενώ στην Ευρωζώνη σημειώθηκε ύφεση κατά μέσο όρο 3,2%, η Ελλάδα κατάφερε να είναι στην πρώτη ταχύτητα με ύφεση 0,9%.

Όπως είπε, o Άδωνις Γεωργιάδης στο Mega αυτό συνέβη γιατί ο Ιανουάριος και Φεβρουάριος είχαν ξεκινήσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Ενώ αν δεν είχε μεσολαβήσει η πανδημία, το 2020 θα είχε κινηθεί πάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού.

Αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την νέα καμπάνια για το τουριστικό προϊόν σημειώνοντας την εξαιρετική δουλειά που έγινε χωρίς έξοδα για το ελληνικό δημόσιο.

«Ο τουρισμός αρχίζει και κινείται, οι κρατήσεις αυξάνουν και πολλά ξενοδοχεία ανοίγουν γιατί βλέπουν πως θα έχουν πελάτες» επισήμανε.

Από την άλλη πλευρά αναγνώρισε πως από την στιγμή που θα έχουμε ύφεση θα υπάρξουν και απολύσεις και μειώσεις μισθών. Οι μειώσεις όμως θα είναι μικρότερες από ό,τι θα ήταν αν δεν γινόταν η παρέμβαση της κυβέρνησης με τα μέτρα που έλαβε, σχολίασε.

Ανέλυσε επίσης τα σχέδια της κυβέρνησης για την περαιτέρω ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ειδικότερα για το θέμα της ρευστότητας τόνισε πως «πιέζουμε τις τράπεζες» κάτι που όπως είπε φέρνει αποτέλεσμα. Ενδεικτικά τόνισε, για τον Μάιο μέσα από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ εκταμιεύθηκαν δάνεια 1 δισ. ευρώ. Ενώ «τις επόμενες εβδομάδες θα φθάσουμε να έχουμε δώσει 12 δισ. ρευστότητα».

Αναφέρθηκε επίσης στην μέριμνα που έχει ληφθεί για τις δόσεις των δανειοληπτών ως προς την πρώτη κατοικία αλλά και στο τι θα γίνει με τις μειώσεις φόρων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τον ΕΝΦΙΑ.

«Είμαι ιδεολογικά κατά των υψηλών φόρων αλλά πρέπει παράλληλα να στηριχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά.

«Και στην οικονομία θα καταπλήξουμε τον κόσμο και όλοι θα λένε πώς τα κατάφερε η Ελλάδα όχι μόνο στην υγεία αλλά και στην οικονομία» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact