ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία προς Άγκυρα: Απαράδεκτο απελπισμένοι άνθρωποι να χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης

Χάικο Μάας: Η Τουρκία πρέπει να τηρήσει το δικό της μέρος των συμφωνηθέντων

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ίδια γνώση για το περιστατικό που συνέβη τη νύχτα ανοιχτά της Κω, σε ό,τι αφορά ωστόσο την στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνει ότι «δεν είναι αποδεκτό άνθρωποι που βρίσκονται ήδη σε απελπιστική κατάσταση να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης ως πολιτικό μέσο πίεσης».

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι «οι συνομιλίες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας αποτελούν βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, το οποίο πρέπει να συνεχιστεί».

Ο ίδιος εκπρόσωπος παρέπεμψε ταυτόχρονα στην εξής δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας: «Το μήνυμα της Ευρώπης προς την Τουρκία είναι σαφές: υποστηρίζουμε μια δίκαιη κατανομή των βαρών, αλλά δεν δεχόμαστε άνθρωποι που βρίσκονται ήδη σε απελπιστική κατάσταση να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης ως πολιτικό μέσο πίεσης. Μία διαπραγματευτική τακτική στην πλάτη των πιο αδύναμων δεν θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Εφόσον υπάρχουν οικονομικές ελλείψεις στην ανθρωπιστική φροντίδα των προσφύγων, είτε στην Τουρκία είτε στο Ιντλίμπ είτε στην Ιορδανία είτε στον Λίβανο, δεν θα αρνηθούμε ποτέ να συζητήσουμε. Αυτό προϋποθέτει όμως ότι η Τουρκία θα τηρήσει το δικό της μερίδιο των συμφωνηθέντων».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact