ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανός «σοφός»: Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος

«Έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης και στήριξης των μεταρρυθμίσεων» διαπιστώνει ο Φούεστ

Το κεντρικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη σχεδίου ανάπτυξης και στήριξης των μεταρρυθμίσεων, εκτιμά ο Κλέμενς Φούεστ, διάδοχος του Χανς-Βέρνερ Ζιν στην ηγεσία του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου και μέλος της Επιτροπής «Σοφών» της γερμανικής οικονομίας.

Ο κ. Φούεστ, σε σημερινή συνέντευξή του στην «Rheinische Post», υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του περασμένου καλοκαιριού και θεωρεί λάθος το ενδεχόμενο παραχωρήσεων λόγω της προσφυγικής κρίσης.

«Θα ήταν μοιραίο αν οι χώρες του ευρώ δεν έδιναν πλέον τόση προσοχή στις μεταρρυθμιστικές υποχρεώσεις της Ελλάδας λόγω των προσφύγων. Αυτό πρέπει να το διαχειριστούμε χωριστά», δηλώνει ο γερμανός οικονομολόγος, ενώ, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων βλέπει, όπως λέει, «πολλά αρνητικά».

«Οι υποσχέσεις του περασμένου καλοκαιριού δεν έχουν τηρηθεί. Ταυτόχρονα γίνεται διαπραγμάτευση για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων, ακόμη και για μια άφεση χρέους. Το θέμα δεν είναι το δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά οι μεταβιβάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πιστωτές θα υποχωρούν ξανά και ξανά, ανεξαρτήτως του αν η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της ή όχι», τονίζει ο κ. Φούεστ, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη στάση του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά την ανάγκη ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, απαντά: «Το κεντρικό πρόβλημα δεν είναι το χρέος. Το πρόβλημα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την δημιουργία συνθηκών φιλικών για την ανάπτυξη και ότι δεν στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι χώρες-δανειστές».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact